News

ASB får grøn pc-løsningDet er slut med pc'er, der sluger strøm uden at være i brug. En intelligent strømspareløsning slukker automatisk pc'erne, når der ikke er aktivitet på dem.

Kan man have virkelig med god samvittighed have bæredygtighed som strategi, hvis 200 pc'er står tændt, uanset om de er i brug eller ej? Nej, det kan man ikke, og derfor er IKT nu gået i luften med en intelligent strømspareløsning. Løsningen, der er leveret af det danske it-firma CompleteWare, sørger for, at pc'erne automatisk lukkes ned, når der ikke er aktivitet på dem.

Færre udgifter til el
Det nye initiativ betyder, at ASB opnår en kontant årlig besparelse på 40.000 kr. I første omgang er det de 200 pc'er, som står til fri afbenyttelse for studerende i brugerlokalerne, som er omfattet af løsningen. På sigt er målet, at samtlige knap 1.000 pc'er på handelshøjskolen skal kobles til systemet.

-Den økonomiske besparelse er naturligvis vigtig, men den største gevinst for os er plusset i det grønne regnskab. Med denne løsning har vi fået et redskab til at reducere strømforbruget, uden at det påvirker de studerendes arbejde. Ofte sætter de studerende pc'erne til at køre simulationsprogrammer og statistik, som ikke må afbrydes, og derfor var det et krav, at strømspareløsningen skulle være i stand til at analysere aktiviteten på en pc, før den slukkes. Det kan denne her, hvilket er en stor styrke, siger Andreas Heuwinkel, der er it-, service- og supportleder på ASB.

Fakta frem for følelser
Faronics Power Save, som løsningen fra CompleteWare hedder, måler løbende strømforbruget på den enkelte pc, og det er muligt at trække rapporter, der dokumenterer de opnåede resultater i kroner og ører og i sparet strøm.

-Et helt centralt element i vores strategi er, at alle grønne tiltag skal dokumenteres og give målbare resultater. Det er meget populært i dag at signalere bæredygtighed, men de aktiviteter, der iværksættes, skal også have effekt. Derfor spiller rapporteringsdelen en vigtig rolle, siger Andreas Heuwinkel.

-Det tog under en formiddag at installere løsningen på alle 200 pc'er med et automatisk udrulningsprogram, og allerede næste dag havde vi den første rapport. Det er væsentlig for os, at vi nu har objektive data på vores strømforbrug. Der er mange følelser forbundet med dette emne, og det er en stor fordel at have adgang til konkrete fakta, siger Andreas Heuwinkel.

Tilskud fra DONG Energy
CompleteWare samarbejder med DONG Energy om levering af strømbesparende løsninger. DONG giver tilskud til CompleteWares løsninger.

Om CompleteWare
CompleteWare er en dansk virksomhed, som sælger softwareløsninger, der kan effektivisere og optimere systemer og arbejdsprocesser på it-området. Virksomheden har særlige kompetencer i it-løsninger, som skaber energibesparelser samt asset management-løsninger, som skaber overblik hardware, software og licenser. Der er flere oplysninger på www.completeware.dk.

Oops, an error occurred! Code: 20230206104741d925bb4b