News

Juridisk Institut indgår forskningssamarbejde med førende advokatfirma

Advokatfirmaet Plesner og Juridisk Institut har indgået aftale om uddannelse af en ph.d. inden for momsret. Samarbejdet, der er støttet af Videnskabsministeriet, er det første af sin art i Danmark

Det skatte- og afgiftsretlige område har gennem en årrække være præget af en stadig større kompleksitet, hvilket har ført til et behov for øget specialisering på området. Denne udvikling har skabt kimen til et samarbejde mellem Juridisk Institut og det københavnske advokatfirma Plesner. De to parter, der med hvert sit udgangspunkt er førende på det momsretlige område i Danmark, er med støtte fra Videnskabsministeriets såkaldte ErhvervsPhD-initiativ gået sammen om uddannelse af Danmarks første erhvervs-ph.d. inden for momsret.

Advokatfuldmægtig og erhvervs-ph.d.-stipendiat Anders Strandet JepsenPh.d.-stipendiaten, Anders Strandet Jepsen, er ansat som advokatfuldmægtig hos Plesner, og i de kommende år skal han sætte fokus på moms og finansielle transaktioner. Målet er, at forskningen skal kaste lys over problemstillinger i momssystemet, som er særligt relevante i forhold til den finansielle sektor. 

- Vi arbejder med mange store, udfordrende sager inden for bl.a. den finansielle sektor, som kræver en høj grad af specialiseret viden og veludviklede analytiske evner. Et erhvervs-ph.d.-forløb giver mulighed for at tiltrække de allerbedste kandidater, oplyser advokat Hans Severin Hansen, leder af forretningsområdet skatter og afgifter hos Plesner.

Et relativt nyt fænomen
Samarbejde mellem universiteter og advokatbranchen er et relativt nyt fænomen, og de to verdener har tidligere været skarpt adskilte. Ifølge forskere i momsret, Dennis Ramsdahl Jensen og Henrik Stensgaard, er der et stort og vigtigt potentiale i et styrket samarbejde.

- Udviklingen på det juridiske område stiller krav om specialiseret viden, og i den forbindelse er et tæt samarbejde mellem forskningsmiljøerne og erhvervslivet påkrævet. ErhvervsPhD-initiativet er en oplagt måde at skabe dette samspil på, da det styrker produktionen af forskningsmæssigt relevante projekter, der samtidig er interessante set fra en praktisk og forretningsmæssig synsvinkel.

> ErhvervsPhD-initiativet er etableret med henblik på at fremme udvikling og innovation i dansk erhvervsliv. Flere oplysninger kan findes på VTU's hjemmeside

Yderligere informationer
Adjunkt, ph.d. Dennis Ramsdahl Jensen
Juridisk Institut, Handelshøjskolen i Århus
E-mail: drj@asb.dk
Tlf.: 89 48 66 92

Advokat, partner Hans Severin Hansen
PLESNER
E-mail: hsh@plesner.com
Tlf.: 33 12 11 33

Advokatfuldmægtig, ph.d.-stipendiat Anders Strandet Jepsen
PLESNER
E-mail: asj@plesner.com
Tlf.: 33 12 11 33  

MGE

 

 

Oops, an error occurred! Code: 202303292357458774eea9