News

Karrierearrangementer og personlig rådgivning giver job

Sommeren er højsæson for nyudklækkede kandidater fra ASB. Når de studerende for første gang skal ud og erobre erhvervslivet, vælger flere og flere at gøre brug af de muligheder for at målrette deres jobsøgning, som karrierecenteret tilbyder?og det virker.

For godt 1½ år siden fik de studerende på ASB deres helt eget karrierecenter og dermed adgang til en række karriererettede arrangementer og services, der kan give dem indblik i, hvad der venter dem, når de senere skal ud i deres første job. Hvorvidt disse initiativer rent faktisk har medvirket til, at de studerende er blevet bedre rustet til at møde erhvervslivet, er svært at gøre kvantitativt op. En nyligt offentliggjort tilfredshedsundersøgelse foretaget blandt studerende på ASB afslører dog netop muligheden for personlig karriererådgivning som en af de væsentligste kilder til stor tilfredshed hos de studerende. ASB Karrierecenter får da også løbende feedback fra studerende, som mener, at enten konkrete arrangementer eller personlig rådgivning har hjulpet dem godt på vej mod drømmejobbet.  

Dennis skal prøve kræfter med forretningsudvikling hos TDC

For cand.merc.-studerende Dennis Thodsen-Nielsen kommer sommeren ikke til at byde på sol og strandture, men på sidste etape af specialeskrivningen. Til september starter han nemlig i job hos TDC, hvor han er en af de 16 kandidater, der blandt næsten 800 ansøgere er sluppet igennem nåleøjet og er blevet optaget på TDC's graduate-program. De næste to år skal han således igennem tre selvvalgte turnusforløb, hvor han skal prøve kræfter med fagområder som marketing, forretningsudvikling og strategisk indkøb. Inden Dennis sendte sin ansøgning af sted, havde han en personlig rådgivningssession med en af karriererådgiverne på karrierecenteret, og han mener, at denne vejledning har givet ham en rigtig god ballast i sit jobsøgningsforløb.

- Jeg blev gjort opmærksom på hele tiden at tænke fordele og ulemper ved det, jeg skriver i min ansøgning og siger til jobsamtalen – et redskab som har gjort mig bedre i stand til at sætte ord på, hvad jeg har fået ud af mine tidligere erfaringer, både fagligt og personligt, hvilket har hjulpet mig til at målrette min jobsøgning.   

Anne datede sig til et job som salgs- og marketingansvarlig

Anne Helene Fink, nyudklækket kandidat i virksomhedskommunikation, nåede kun lige akkurat at forsvare sit speciale før hun blev ansat som salgs- og marketingansvarlig hos oversættervirksomheden Xplanation. Anne og Xplanation mødte hinanden til sidste måneds JOBdating-arrangement, hvor syv virksomheder og ca. 25 studerende var mødt op for at danne par og teste, om kemien var til stede for et senere jobinterview med en eventuel fastansættelse til følge.

- Jeg synes, JOBdating var godt, fordi det gav mulighed for at møde repræsentanter for virksomheder, som man ellers ikke har direkte adgang til. Det er en rigtig god måde at mødes på, fordi parterne får mulighed for at sætte ansigt på hinanden, og derfor er det meget mere dynamisk end almindelig rekruttering via ansøgninger. Xplanations opfattelse af mig som person var altafgørende for, at jeg blev tilbudt jobbet - så det er helt klart JOBdatingens fortjeneste at jeg nu arbejder hos Xplanation, siger Anne.

Vil du styrke dine jobmuligheder?

Så mød op til næste semesters JOBdating i aulaen den 22. november. Har du brug for at få professionel feedback på din ansøgning og dit CV så book en tid til personlig rådgivning hos en af karrierecenterets karriererårdgivere.  

KHHO

Oops, an error occurred! Code: 20230330002612378d36b4