News

Ny rugekasse for forskningsideer

Handelshøjskolen i Århus vil hjælpe danske forskere med kommercialisering

"Kom i virksomhedspraktik som fødselshjælper, der forretningsmodner ideer og resultater fra danske universitetsforskere".

Dette tilbud bliver en realitet for kandidatstuderende på Handelshøjskolen i Århus i 2007, hvor skolen lancerer et helt nyskabende og innovativt koncept i form af selskabet ASB Innovation.

Ideen bag konceptet er at finde frem til hidtil upåagtede ideer, der i dag samler støv på hylderne hos danske forskere, og bringe dem ind i ASB Innovation. Her vil kandidatstuderende under vejledning fra Handelshøjskolens forskere/undervisere vurdere, om ideerne har et kommercielt potentiale og kan omsættes til nye produkter eller processer i erhvervslivet.

- Vores vision med projektet er at medvirke til værdiskabelse i samfundet ved at arbejde med virksomhedernes opståen og udvikling. Vi har ressourcerne, metoderne og den nødvendige viden til at modne forskningsprojekter og kan dermed medvirke til teknologioverførsel, som jo er et vigtigt og hot emne i tiden. Samtidig bidrager projektet til at gennemføre vores strategi om at give alle studerende mulighed for at gennemføre enten et internationalt udvekslingsophold eller praktikophold som en del af uddannelsen. Vi går nu selv i spidsen med at skabe praktikpladser og kan være en rollemodel for erhvervsvirksomhederne, siger rektor Børge Obel.

Målet med ASB Innovation er på sigt at analysere og forretningsmodne 50 ideer om året, svarende til 50 praktikpladser. Det nye koncept testes i øjeblikket i et pilotprojekt i samarbejde med forskere fra Hvidovre Hospital.

Yderligere oplysninger

Rektor Børge Obel
Tlf.: 89 48 62 10
E-mail: rektor@asb.dk 
 

Om Pilotprojektet med Hvidovre Hospital
Professor Anders Drejer
Tlf.: 89 48 64 56
E-mail: adr@asb.dk

 

Oops, an error occurred! Code: 2023020610564482bcd2ac