News

Studerende fra Handelshøjskolen blev topscorere i europæisk case-konkurrence

Sammen med tre andre europæiske team har de fire studerende fået betalt rejse til USA for at deltage i konkurrencens finale

De fire studerende i Dardens imponerende studiemiljøFire studerende er netop vendt hjem fra Charlottesville i Virginia, USA, hvor de har deltaget i finalen i en europæisk case-konkurrence udstedt af det amerikanske eliteuniversitet Darden Graduate School of Business Administration. De fire studerende fra Århus er ét ud af 80 team fra 30 europæiske lande, der har deltaget i konkurrencen. De placerede sig i første runde blandt de fire bedste team, som med alt betalt tog til USA for at deltage i konkurrencens finale. Finalen bestod af en tre timer lang tænkt fusionsforhandling mellem energiselskaberne BP og Amoco, og det danske hold løb med det bedste resultat.

- Såvel forhandlingen som selve opholdet på universitetet i Charlottesville var utroligt overvældende. Vores modspillere i forhandlingen (to amerikanske MBA-studerende) var dygtige og temmelig svære at forhandle med, og vi fik virkelig mulighed for at drage nytte af det store forberedelsesarbejde, vi havde lavet op til finalen. Programmet for de tre dage, vi var i USA, var gennemtænkt ned til mindste detalje, og vi fik et godt indblik i livet som studerende på Darden Business School – med en snert af luksus, forklarer Lars Borgbjerg, der sammen med de tre andre medlemmer af teamet, Yong Zhao fra Kina og Jan Becker og Malte Brodersen fra Tyskland til dagligt studerer den engelsksprogede MSc in Finance and International Business.

Forhandlingen

Har givet perspektiv og ny faglig indsigt

Emnet for konkurrencen var "corporate finance", og de fire studerende er ikke i tvivl om, at den har givet dem en uvurderlig faglig ballast, som de både kan trække på i deres studier og som færdige kandidater. - Konkurrencen har givet os en virkelig god forståelse for et emne inden for finansiering, som vi formentlig ellers ikke ville have fået. Både konkurrencen og opholdet på Darden-universitetet har desuden gjort os opmærksomme på vigtigheden af at være i stand til at præsentere sig selv og sine resultater. Vi har fået øjnene op for, at det ikke er tilstrækkeligt blot at være godt rustet rent teoretisk. Som en af de amerikanske professorer sagde, så nytter det ikke meget at have en skarp hjerne, hvis man ikke er i stand til at formidle sine resultater på en overbevisende og forståelig måde, forklarer Lars Borgbjerg.

Led i europæisk rekrutteringskampagne

Case-konkurrencen er led i et markedsføringsfremstød for at tiltrække flere europæere til universitets MBA-programmer. Udover selve konkurrencen var der arrangeret diverse sociale arrangementer med universitets MBA-studerende.

MGE

Oops, an error occurred! Code: 202303300105007901d2a6