News

Vandreudstilling skal sætte fokus på god integrationFarvestrålende søjler ved ASB's hovedindgang vil i løbet af de næste to uger give forbi-passerende indblik i otte indvandrerkvinders veje til et velintegreret liv i Danmark. Formålet med udstillingen er at skabe debat om de fordomme, som kvinder med anden etnisk baggrund end dansk møder på det danske arbejdsmarked og sætte fokus på deres ofte uudnyttede potentialer.

Når ASB's studerende og medarbejdere i løbet af de næste to uger passerer hovedindgangen, vil de blive mødt af otte massive søjler, der både med deres farver og tema skiller sig ud fra de velkendte omgivelser af gule mursten. Hver søjle fortæller en unik historie om vejen til vellykket integration i Danmark fortalt af otte indvandrerkvinder, der på hver sin måde er blevet en integreret del af det danske samfund. Søjlerne er et udsnit af udstillingen "Rejsen til Danmark – 17 historier om at rejse til og bo i Danmark".

Otte kvinder som rollemodeller
Med udgangspunkt i egne historier fortæller otte kvindelige rollemodeller om, hvordan man får et job eller kommer i gang med en uddannelse, når man ikke har dansk som sit modersmål, bærer tørklæde, har et fremmedklingende navn, har hjem og familie, der også skal passes, eller er alenemor.

- Ofte hører man kun de negative integrationshistorier. Vi vil gerne være med til at ændre fokus og fortælle nogle af de mange solstrålehistorier, der også findes, fortæller Jeanette Bach, der er projektkoordinator hos KVINFOs mentornetværk ved Kvindemuseet i Århus.

Hun håber, at udstillingen vil få de forbipasserende til at åbne øjnene op for de positive integrationshistorier i Danmark og skabe et afsæt for dialog og debat om kvinder med anden etnisk baggrund som en vigtig ressource på det danske arbejdsmarked.

- Det er særligt vigtigt at integrere indvandrerkvinderne i det danske samfund, fordi kvindens beskæftigelse ofte har positiv betydning for hele familien. Moderens uddannelsesniveau og beskæftigelse har indflydelse på børnenes muligheder for uddannelse og videre beskæftigelse, siger Jeanette Bach og citerer tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj:

- Hvis vi integrerer en mand, risikerer vi, at vi kun får integreret ham. Integrerer vi en kvinde, kan vi se af statistikkerne, at vi får hele familien med.

ASB Mentor bag udstillingen
Udstillingen er kommet til ASB på initiativ af ASB Karrierecenter, der fra uge 40 sparker et nyt mentorforløb i gang, hvor studerende kan melde sig som mentor for en flygtning eller indvandrer.

- Som mentorer får de studerende mulighed for at gøre en mærkbar forskel for et andet menneske. Vi håber, at vi dermed er med til at uddanne de studerende til socialt ansvarlige medarbejdere og ledere med integration og multikulturel forståelse for øje, forklarer konsulent Susanne Hejlsvig fra ASB Karrierecenter, der i år har modtaget et rekordstort antal ansøgninger fra studerende, der ønsker at være en del af ASB Mentor.

Udstillingen fra KVINFOs mentornetværk v/Kvindemuseet vil være at finde ved hovedindgangen til og med uge 40.Fakta:
- Du kan læse mere om projektet "Brug for alle i Danmark – korps af rollemodeller med etnisk minoritetsbaggrund"' og udstillingen på www.rollemodeller.dk hvor man også kan stille spørgsmål eller gå i dialog med rollemodellerne på deres forum.
- Projektet er en del af KVINFOs mentornetværk v/Kvindemuseet og er støttet af Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration.
- Projektet er startet i januar 2007 og løber til 31. december 2009.
- ASB Mentor, hvor de studerende bliver mentor for en flygtning/indvandrer, sker i samarbejde med KVINFOs mentornetværk v/Kvindemuseet.

Af Nina Faurby

Oops, an error occurred! Code: 202302061143229ee2c3d3