Fem gode råd til din #AUGenstart

Velkommen tilbage på campus! AU åbner sine døre til efterårssemesteret, og Studievejledningen giver her fem gode råd til, hvordan du får kickstartet dit studieliv på ny efter en lang nedlunkning.

Studievejledningen giver her fem gode råd til, hvordan du får kickstartet dit studieliv på ny efter en lang nedlunkning. Foto: Ida Jensen
Studievejledningen giver her fem gode råd til, hvordan du får kickstartet dit studieliv på ny efter en lang nedlunkning. Foto: Ida Jensen

1. Udforsk dit campus – find dit favorit-spot

Du har endelig sagt farvel til Zoom-hulen og skal igen bevæge dig rundt på campus, spise lunkne, staniolindpakkede rugbrødsmadder og drikke kantinekaffe. Tillykke – og velkommen tilbage! Men hvor er det nu liige, du finder toiletterne, den bedste kantine, fredagsbaren og de gode læsekroge? Vi skal alle lige lære at finde rundt igen, så tag din studiegruppe under armen og gå på opdagelse på jeres campus. Måske finder du et favorit-spot? Hvis du har brug for lidt start-hjælp kan du hente appen AU Find.

2. Deltag i fællesskaber – supplér din faglighed med uforglemmelige, sociale minder

Studielivet er også alt det uden for undervisningen og bøgerne. Har du lyst til at engagere dig i studenterforeninger, deltage i aktiviteter eller møde nye mennesker? Mulighederne er heldigvis mange: Fredagsbarer, sportsklubber, studenterrevyer, studentermagasiner, fagudvalg, bogklubber, studiebands, you name it – der er et fællesskab for alle! Ved du ikke, hvor du skal starte? Klik på 'Studiemiljø' i menuen, hvor du kan læse mere om de mange forskellige studenterforeninger.

3. Styrkditstudieliv.au.dk – Massevis af redskaber kan fremme din studietrivsel

Har du brug for at styrke dit studieliv eller få opfriske nogle studieteknikker efter halvandet år med breakout rooms og dårlige internetforbindelser? Så er du ikke alene. Et godt sted at starte er på styrk dit studieliv, hvis du vil have redskaber til at øge din studietrivsel, eller AU Studypedia, hvis du har brug for inspiration til læsningen eller studiegruppearbejdet.

4. Omstilling kan tage tid – fra Zoom og hjemmekontor til auditorium og læsesal

Ligesom du skulle vænne dig til at bytte auditorium og læsesal ud med Zoom og hjemmekontor, skal du nu vænne dig til at komme tilbage på campus og studere. Om det er at være på campus, at være sammen med dine medstuderende IRL eller til en ny (gammel) undervisningsform, så er det en omstilling, der kan tage tid – og det er helt okay.

5. Spørg din studievejleder – det er derfor, vi er her

Ved du godt, at studievejledningen altid gerne vil hjælpe dig? Studievejledningen er din sparringspartner under hele dit studieforløb, og du kan henvende dig med spørgsmål om alt fra studieplanlægning til hvilke foreninger, der findes på dit studie. Du finder os under punktet 'Studievejledning' > 'Kontakt Studievejledningen' i menuen. Vi håber, at du vil gøre brug af dette tilbud, hvis du har brug for sparring eller vejledning om regler.