10 år i spidsen for byens studerende

Anne Thorø Nielsen kunne i dag den 1. december fejre 10 års jubilæum som direktør for Studenterhus Aarhus. Hun er kendt som en dygtig leder og en samlende kraft med et bankende hjerte for de internationale studerende.

Anne Thorø Nielsen
Anne Thorø Nielsen, direktør for Studenterhus Aarhus, har gennem ti år arbejdet for at samle danske og internationale studerende på tværs af uddannelser.

Igennem sine 10 år i spidsen for byens studerende er direktør Anne Thorø Nielsen blevet kendt for at samle de studerende på tværs af uddannelser og styrke integrationen af internationale studerende. I dag blev hun overrasket af kolleger fra både Studenterhus Aarhus og studenterhusets bestyrelse, som var mødt op for at fejre hende. Og hun fik mange pæne ord med på vejen.

”Hun inkluderer og mixer alle – også de internationale studerende. Og så er hun god til at sætte ting i gang ”, siger Kaspar Ottosen, studenterrepræsentant i Studenterhusets bestyrelse og desuden chefredaktør på Aarhus Studenterradio. Han giver hende bl.a. æren for, at Studenterradioen stadig findes, fordi hun på et kritisk tidspunkt hjalp med lokaler og med at skaffe økonomiske midler.

Mona Louisa F. Madsen, som både er studenterrepræsentant i bestyrelsen og en af husets omkring 180 frivillige, fremhæver hende som en behagelig leder.

”Hun er direktør, men hun er også en ven. Hun skaber altid en rar stemning, og hun er en, man går ind og snakker med”, siger hun.

Faktisk blev Anne Thorø i 2013 kåret som årets unge erhvervsleder i Østjylland. Og selvom hun er både samlende, rummelig og smilende, kan hun også træffe hårde beslutninger, lyder det fra bestyrelsesformand Allan Aagaard, som til daglig er områdedirektør i Danske Bank.

”Hun er fuld af energi, flittig og dygtig til at få teams til at arbejde sammen. Men hun kan også styre med økonomisk hård hånd. Det er i høj grad hendes fortjeneste, at Studenterhus Aarhus i dag står på et økonomisk godt fundament,” siger han.

Prorektor for Aarhus Universitet Berit Eika fremhæver Anne Thorøs høje engagement.

”Hun leder Studenterhus Aarhus med både hjerte og hjerne, og man er aldrig i tvivl om, at hun vil det bedste – først og fremmest for de studerende, men også for uddannelsesinstitutionerne og for hele byen. Hun får ting til at ske og brænder især for at lade de studerende løbe med deres ideer”, siger Berit Eika og mener, at det er en af grundene til, at Studenterhus Aarhus i dag er samlingspunkt for mange studerende – både danske og internationale.  

Studenterhus Aarhus har årligt omkring 50.000 gæster, hvor omkring en tredjedel er internationale studerende.