Studerende bag en af de helt store succeser på AU

Aarhus Symposium står for døren. Arrangementet er skabt og køres udelukkende af studerende og har for alvor hamret sig fast som et af årets store højdepunkter på Aarhus Universitet.

Aarhus Symposium samler nutidens og fremtidens ledere for at udveksle erfaringer og diskutere globale udfordringer. Foto: Anders Trærup, AU Kommunikation.

Alexander Mørch Valsted er Head of Business Relations ved Aarhus Symposium 2014. Her fortæller han, hvorfor Aarhus Symposium er blevet en så massiv succes.

Q: Hvad er formålet med Aarhus Symposium?

A: -Aarhus Symposium har til formål at samle nutidens og fremtidens ledere for at udveksle erfaringer og diskutere globale udfordringer. Arrangementet forsøger at vække inspiration og berige de deltagende, uanset om de er studerende, partnere eller talere - og Aarhus Symposium har en grundlæggende ambition om at bidrage til debatten om, hvilke globale udfordringer, som venter i fremtiden, og hvordan de kan løses.

Q: Hvordan har Aarhus Symposium udviklet sig igennem årene?

A: -I år afvikles Aarhus Symposium for fjerde gang og siden den første udgave af arrangementet tilbage i 2011, har arrangementet udviklet sig meget. Internationale talere melder i stigende grad deres ankomst, pladserne rives væk på få minutter, og studerende fra et bredt udvalg af studieretninger er nu repræsenteret. Arrangementet har på ganske få år slået rod på Aarhus Universitet og har høstet stor ros fra både de deltagende studerende, topledere og anerkendte virksomheder.

Q: Hvad er hemmeligheden bag Aarhus Symposiums succes?

A: -Hemmeligheden bag Aarhus Symposiums udvikling skal findes i den særlige ånd, som kendetegner arrangørgruppen. Fælles for de frivillige studerende bag arrangementet er ambitionen om at skabe et topprofessionelt arrangementet, som tiltrækker førende beslutningstagere fra både ind- og udland. Ambitionerne i Aarhus Symposium er unægteligt meget store, men de følges af lige dele ansvarlighed, professionalisme og stolthed. Disse drivkræfter udmønter sig i tusindvis af frivillige arbejdstimer med forberedelserne frem til den første fredag i november, hvor Aarhus Symposium hvert år finder sted.

Q: Hvordan tiltrækker I så store navne?

A: -Vi har skabt en unik mulighed for, at studerende kan debattere samfundsrelevante problemstillinger med nutidens ledere. Det er således vores ambition, at ikke blot fremtidens ledere bliver rustet til kommende opgaver, men også at nutidens ledere udfordres på deres nuværende standpunkt. Vi tror, at netop den gensidige sparring og erfaringsudveksling tiltrækker mange af de store talere, som har deltaget i Aarhus Symposium. Derudover har de fleste topledere et ønske om at give noget tilbage til samfundet og særligt til de studerende. Hvert år oplever vi derfor også, hvordan tidligere studerende på Aarhus Universitet vender tilbage til deres gamle uddannelsesinstitution for at bidrage til de studerendes forståelse for de globale udfordringer, samfundet står over for. Dette er også tilfældet i år, hvor H.K.H. Kronprins Frederik, der er æresalumne ved Aarhus Universitet, vil holde åbningstalen til Aarhus Symposium 2014.

 

Fakta:

  • Aarhus Symposium afholdes for fjerde år i træk.
  • Pladserne til årets Symposium blev revet væk på under to minutter.
  • Der er i øjeblikket over 800 på venteliste til arrangementet.
  • Aarhus Symposium afholdes hvert år den første fredag i november.
  • Temaet for Aarhus Symposium 2014 er "Leadership and Strategy".

 

Om Alexander Mørch Valsted:

  • Head of Business Relations, Aarhus Symposium 2014.
  • M.Sc. Oecon på 7. semester.
  • Arrangør siden 2012, og medlem af næste års Steering Committee.