Araz Bayat Makoo, kandidat i datalogi, teamleder i Systematic A/S

Araz Bayat MakooInterview: Fra teori til virkelighed

Hvad har du specialiseret dig i?

- Jeg skrev speciale i kryptologi med titlen: "Transforming Privatekey Encryption into Public-key Encryption using Obfuscation". Så man må sige at det var et meget teoretisk speciale.

Hvad arbejder du med nu?

- Efter halvandet år som systemudvikler hos Systematic blev jeg spurgt, om jeg havde lyst til at prøve kræfter med lederrollen. Så nu er jeg teamleder for et team på 13 dataloger og ingeniører, der arbejder med udvikling af Den Elektroniske Patientjournal til det tidligere Århus Amt. Faktisk har jeg slet ikke beskæftiget mig med kryptologi, siden jeg blev færdiguddannet, og jeg kan godt savne det med at fordybe sig i et emne. I erhvervslivet er man styret af kundernes behov. Men jeg er glad for mit job, for Systematic fokuserer meget på den personlige udvikling, så jeg lærer rigtig meget om kommunikation, personaleledelse og planlægning. Lige nu er jeg for eksempel i gang med Systematics projektlederuddannelse.

Hvad har du taget med dig fra din uddannelse, som du bruger i dit daglige arbejde?

- Det er en stor fordel, at jeg har indgående forståelse for de datalogiske udfordringer i projekterne. Min opgve er at håndtere de problemstillinger, der er forbundet med at gennemføre it-projekterne, og det har min uddannelse helt klart været med til at kvalificere mig til. Men meget af det jeg lærte gennem min uddannelse er for teoretisk til, at det reelt kan anvendes i erhvervslivet. Så i praksis er det primært viden om områder som programmering, algoritmer og datastruktur, jeg anvender.