Per Kringhøj, har studeret fysik og matematik, gruppeleder ved Haldor Topsøe

Per Kringhøj

"Fysik på universitetet? Hvad kan du så?"

Det er der sikkert mange svar på. For mit eget vedkommende, valgte jeg at læse fysik, fordi jeg i forbindelse med eksamenslæsningen i gymnasiet syntes, at det var et interessant fag.

Under det meste af min studietid havde jeg lyst til at blive gymnasielærer. Ved afslutningen af mit studium fik jeg imidlertid mulighed for at fortsætte på universitetet i en forskeruddannelse. Tilbuddet kom som sendt fra himlen, for jeg var meget begejstret for at arbejde i laboratorier, og så oplevede jeg det som et stort privilegium, at jeg kunne få lov til at fordybe mig i det felt, jeg brændte allermest for.

En verden af forskning - down under

Efter kort tid drog jeg til Australien, hvor jeg samtidig med at jeg forskede, fik en oplevelse for livet. Alt i alt blev det til 10 år med forskning, indtil det en dag gik op for mig, at jeg gerne ville tættere på færdige ting og tættere på den "virkelige verden". Da jeg fik tilbudt jobbet som gruppeleder hos industrivirksomheden Haldor Topsøe A/S, var jeg derfor klar til springet.

Jeg har nu arbejdet i mere end 2 år hos Haldor Topsøe og jeg møder dagligt masser af udfordringer. Virksomheden fremstiller meget forskelligt og komplekst udstyr, så her foregår meget forskning og udvikling. Det er klart, at man i en industrivirksomhed ikke har brug for sin lange uddannelse hele tiden, men man er utroligt godt rustet, når man har travlt og alt ikke kører som det skal.

Mange muligheder

Det ville uden tvivl være nemmere for mig at forklare andre, hvad jeg lavede, hvis jeg havde valgt at blive læge eller ingeniør. Det forstår folk! Når jeg derimod siger: "Jeg har læst fysik på universitetet" oplever jeg ofte, at folk ser meget spørgende ud. Alligevel har jeg aldrig fortrudt - det er jo netop fagets mange muligheder som altid har fascineret mig.