Camilla Gaardsted, kandidat i matematik, systemudvikler hos Trapeze Group

Camilla Gaardsted- Jeg fik en meget en blød overgang til arbejdsmarkedet, for to dage efter jeg blev kandidat, tog jeg ud at rejse i et år med min kæreste, som havde fået tildelt Rejselegat for Matematikere. Første stop var en konference i Computational Mathematics i Minneapolis og derefter gik turen videre til Sydney, hvor jeg var gæst i et semester hos Magma gruppen på University of Sydney. Begge steder handlede det om praktisk anvendelse af matematik, dvs implementering af algoritmer til at løse problemer inden for algebra og talteori.

- Netop anvendelsen af matematikken havde haft en central rolle i både mit speciale og mit bachelorprojekt, som handlede om primfaktorisering. I begge tilfælde lavede jeg en implementering af en primfaktoriseringsalgoritme. Mit ønskejob var derfor at få lov til at programmere noget, som har noget med matematik at gøre.

Matematik på New Zealand

- Inden jeg skulle hjem til Danmark og søge mit første job, fik jeg mulighed for at snuse lidt til jobbet som programmør. I Auckland i New Zealand arbejdede jeg frivilligt i tre måneder hos NumberWorks. Det er et privat firma, som underviser børn i matematik efter skoletid. Undervisningen foregår på computer, hvor børnene bliver præsenteret for farvestrålende matematikopgaver på skæmen. Jeg lavede blandt andet et additionsprogram med en kanin og en klovn. Det var et utroligt sjovt sted at være, og udover programmeringen underviste jeg samme sted to eftermiddage om ugen.

- Vel hjemme i Danmark fik jeg job hos Trapeze Group, hvor jeg tidligere havde været ansat som studentermedhjælper. Det er et softwarefirma, som udvikler systemer til planlægning af persontransport. Vi laver systemer, som holder styr på buschaufførers vagtplan og hvilken rute bussen skal køre. Århus Sporveje er f.eks. en af vores kunder. Der er 35 ansatte på vores kontor i Århus, men vi er samtidig en del af et større selskab med hovedsæde i Toronto i Canada.

Det bedste er at løse opgaver

- Mine arbejdsopgaver spænder vidt. Hovedparten af tiden bruger jeg selvfølgelig på at programmere, men da vi ofte laver kundespecifikke løsninger, kan jeg opleve at være med hele vejen i en proces fra kravspecifikation af softwaren til installationen ude hos kunden. Jeg er meget glad for mit job, fordi løsning af programmeringsopgaver minder meget om det, jeg elsker ved matematik: At løse opgaver. Det udvikler mig fagligt, og jeg synes, jeg har lært utroligt meget i de to år, jeg nu har været hos Trapeze.