Aarhus Kommune indfører nye parkeringsregler i Uniparken

Inden længe træder et nyt sæt parkeringsregler i kraft i Universitetsparken. Studerende vil fremover kun kunne parkere gratis i to timer ad gangen.

I begyndelsen af 2023 indfører Aarhus Kommune nye regler for betalingsparkering i Universitetsparken – konkret er der tale om Bartholins Allé og Wilhelm Meyers Allé. Det betyder, at de offentlige p-pladser i Universitetsparken kun vil være gratis i to timer mod de nuværende fire. Desuden skal man registrere sin parkering enten i app eller via betalingsanlæg – også selvom man kun parkerer i kort tid.

Aarhus Universitet råder fortsat over et antal egne parkeringspladser, men ikke nok til at møde det samlede behov. Derfor vil AU’s pladser i Universitetsparken fortsat være forbeholdt medarbejdere, og det er således frem for alt de studerende og gæster, som bliver ramt af de nye regler.

AU opfordrer alle medarbejderne til at bruge medarbejderpladserne frem for de offentlige p-pladser, så de studerende har bedre chancer for at finde en offentlig p-plads. Derudover opfordrer universitetet generelt til, at man overvejer at bruge en samkørselsordning, samt at de, der har mulighed for det, benytter offentlig transport eller cykel.

De nye parkeringsregler blev oprindelig vedtaget af byrådet i 2018. Det ligger endnu ikke fast, præcis hvornår de træder i kraft, men kommunen oplyser, at det bliver ’primo 2023’.

Fakta: