Aarhus Universitet bidrager til bæredygtig festival

Studerende og forskere fra Aarhus Universitet er med, når årets udsolgte NorthSide-festival bliver afviklet den kommende weekend.

En festival er ikke kun musik. Den skal også være bæredygtig, siger folkene bag NorthSide.

Og det er med bæredygtighed i fokus, at innovative forskere og studerende fra Aarhus Universitet stiller op på festivalpladsen, hvor du kan møde dem i boden ”InnoSide”.

Her vil de dele ud af deres viden om veje til en mere bæredygtig verden. To ingeniørstuderende har for eksempel forslag til, hvordan energien fra et dansegulv kan omsættes til strøm, som driver lysanlægget på musikscenen.

Og fødevareforskere vil fredag demonstrere og fortælle om bæredygtighed på nye måder, når de blandt andet giver smagsprøver på krydderurter og viser, hvordan de har fået ny anvendelse i færdige drikkevarer. Lørdag og søndag består festivalcocktailen af mælk og bæredygtighed, når forskerne går i dybden med den hvide driks muligheder i en bæredygtig kontekst. Du kan også få smagsprøver på sportsdrik baseret på valle, der er et restprodukt i fremstillingen af mælk.

John Fogde, der er talsmand for NorthSide, siger, at det er oplagt med et samarbejde mellem en festival og et universitet.

– NorthSide har et ønske om at være i konstant udvikling, og her er AU en værdifuld sparringspartner i forhold til viden og netværk. Samtidig er NorthSide en værdifuld platform for entreprenører og forskere, der gerne vil præsentere deres arbejde for publikum eller bruge festivalen i deres forskning. Det vil vi gerne bakke op om. Og så har en stor del af vores gæster jo også deres gang på Aarhus Universitet, siger John Fogde.

Ud over de ovennævnte forskere/studerende kan publikum møde iværksættere fra universitetets studentervæksthus, der vil fremvise konkrete produkter fra deres etablerede firmaer – heriblandt en app til afvikling af bordfodboldturnering, som er skræddersyet til festivalen i 2013, samt en stribe andre iværksættere.

Se InnoSides Facebook-side
 
Yderligere informationer om projekterne på InnoSide:
Ingeniørstuderende Christina Kamp, tlf. 2893 9088
Institut for Fødevarer, fuldmægtig Lisbet Rauff, tlf. 2326 1344
Kommunikationsansvarlig for InnoSide, Ole Frank Nielsen, tlf. 5118 0972