Uddannelse Forskning Alle grupper Alle AU-enheder Aarhus Universitet Forskning

Circle U.: Fælles kursuskatalog klar til rejselystne AU-studerende

AU's studerende har nu fået en lettere vej til udveksling på seks stærke, europæiske universiteter. Et fælles kursuskatalog skaber overblik over de mange kurser, man kan tage - og flere kurser er på vej.

AU's studerende har fået bedre mulighed for at tage på udveksling via Circle U. Foto: Lars Kruse.

Det europæiske Circle U.-samarbejde giver allerede nu bonus for AU’s studerende. De syv universiteter i alliancen har således udviklet et fælles katalog, der skaber overblik over nogle af de mange kurser, man kan vælge, hvis man planlægger et udvekslingsophold.  

Her kan man f.eks. læse mere om kurser som Climate Change and Impacts på Universitetet i Oslo, Natural Risks and Society på Université de Paris, eller Power and Social Conflict på King’s College i London. I skrivende stund er der flere end 70 kurser i kataloget, og der kommer løbende flere til.

Skaber attraktive muligheder for studerende

Kurserne fordeler sig på fire overordnede kategorier: Klimademokratiglobal sundhed, og endelig sprog og kultur, der giver udvekslingsstuderende mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med lokale forhold i det pågældende land. 

”Kursuskataloget viser de mange attraktive valgmuligheder for vores studerende – og samtidig er det et synligt tegn på, at Circle U.-alliancen er i god gænge. Målet med alliancen er i sidste ende, at vi alle får fornemmelsen af at være en del af et fælles europæisk universitet, og det synes jeg, at vi nu begynder at kunne se konturerne af”, fortæller Lotte Skovborg, der er projektleder for mobilitetsdelen af Circle U. 

Hun opfordrer studerende til at holde øje med kursuskataloget og kontakte sin internationale koordinator på fakultetet, hvis de vil høre mere om mulighederne for at tage på udveksling i Circle U.-regi.

 

De syv universiteter i Circle U.-alliancen er:

  • Humboldt-Universitetet i Berlin 
  • Université de Paris
  • Université Catholique de Louvain
  • Universitetet i Oslo
  • King’s College London
  • Universitetet i Beograd
  • Aarhus Universitet