Fornem prisuddeling på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har netop uddelt en af Danmarks ældste og fornemste priser – Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris – til to forskere, som har udmærket sig på allerhøjeste niveau, og som i deres bemærkelsesværdige karrierer har høstet stor national og international anerkendelse.

Årets prismodtagere er: Docent, dr.phil. Lise Hannestad fra Institut for Antropologi, Arkæologi og Lingvistik og professor, dr.scient. Flemming Besenbacher fra Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO).

Læs personlige portrætter af de to prisvindere

Lise Hannestad er drevet af kulturmøder
Mr. Nano blev forsker ved en tilfældighed

Læs mere om:

Docent, dr.phil. Lise Hannestad
Professor, dr.scient. Flemming Besenbacher

Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris

Ved samme lejlighed modtager syv talentfulde ph.d.-forskere Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris. Prismodtagerne er uddannet ved forskellige af universitetets hovedområder og repræsenterer dermed bredden i forskningen på Aarhus Universitet.

Årets syv modtagere af Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-priser er:

Læs mere om de syv modtagere af Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-priser

Se video af prisvindernes oplæg

Flemming Besenbacher  
Ole Green  
Christian Bruun Madsen

Kort om Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris

Prisen blev indstiftet i 1956 i anledning af Carl Holst-Knudsens 70-års fødselsdag. Carl Holst-Knudsen spillede i en lang årrække en afgørende rolle for opbygningen af Aarhus Universitet. Fra 1933 til 1956 var landsretssagfører Carl Holst-Knudsen formand for såvel Aarhus Universitet som for Universitets-Samvirket. Han blev involveret i universitetet fra dets spæde start i 1928, da han som medlem af Århus byråd blev valgt som en af byrådets repræsentanter i bestyrelsen for ”Universitetsundervisningen i Jylland”.

Kort om Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-priser

Aarhus Universitets Forskningsfond uddeler hvert år ph.d.-priser til lovende unge forskere, som har afsluttet deres ph.d.-uddannelse ved Aarhus Universitet det forgangne år. Ved universitetets 75-års jubilæum i 2003 modtog fem nyudklækkede ph.d.er fra universitetet for første gang priserne som anerkendelse for deres forskningsindsats, og siden har uddelingen været en fast årlig begivenhed. Prisen følges op af et beløb på 50.000 kr.

Læs rektor Lauritz B. Holm-Nielsens tale fra prisoverrækkelsen

For yderligere information:

Pressechef Anders Correll, ac@am.au.dkac@am.au.dk, 2899 2235

?