Kinesiske studerende på besøg på AU
19 studerende har taget turen fra Kina til Danmark for at blive klogere på nanoforskning set fra et dansk perspektiv. Til daglig studerer de på Sino-Danish Center i Beijing, hvor de er i gang med kandidatuddannelsen i Nanoscience and Technology.
Uddannelsen er forankret på Københavns Universitet, men den udbydes i samarbejde med blandt andre AU. De danske og kinesiske kandidatstuderende har tilbragt to dage på interdisciplinary Nanoscience Center (iNANO), hvor de blandt har fået oplæg af professor Kurt Gothelf og har været på den helt store rundtur.
For Junjue Zhao og Mingjing Cao er det første gang, at de er i Danmark. Til daglig læser de sammen med danske studerende, og de er enige om, at begyndelsen på det internationale studium var vanskelig, men efter 1-2 måneder begyndte de danske og kinesiske studerende at finde hinanden.
”For eksempel er gruppearbejde fremmed for mange kinesiske studerende, og vi skulle lige vænne os til arbejdsgangen, hvor man godt kan dele opgaverne ud for derefter at samarbejde om at præsentere et samlet produkt,” siger Mingjing Cao.
De danske forskningsområder smelter sammen
Ifølge de to kinesiske studerende er der ikke den store forskel på de danske og kinesiske laboratorier, men under besøget i Danmark har de hæftet sig ved de interdisciplinære studiemiljøer, hvor kemi, fysisk og biologi smelter sammen. Det er en tankegang, som de har hørte meget mere om under deres besøg på iNANO.
Mingjing Cao fortæller, at hun er begejstret for de danske universiteter og drømmer om at læse en ph.d. i udlandet – gerne i Danmark. Junjue Zhao satser på en erhvervskarriere inden for Research and Development.
I første omgang skal de dog hjem til Kina og afslutte deres dobbeltgrad.
Fakta
Sino-Danish Center er et forsknings- og uddannelsessamarbejde mellem de otte danske universiteter, det kinesiske videnskabsakademi og University of Chinese Academy of Sciences. SDC i Beijing udbyder syv kandidatuddannelser inden for natur- og samfundsvidenskab, og alle uddannelser er forankret på et dansk universitet. AU er ansvarlig for kandidatuddannelsen i Neuroscience and Neuroimaging men bidrager også til undervisningen på andre uddannelser, blandt andet Nanoscience and Technology.
Læs mere om SDC på www.sinodanishcenter.com