Sådan søger du

Step 1: Hvor går turen hen?

Start med at find din drømmedestination, alt efter hvad du læser, kan du været lidt begrænset af, hvilke kurser universiteterne udbyder. Men der skulle gerne være kurser der er relevante for alle studieretninger på AU, dog ikke nødvendigvis på alle universiteter.

Brug lidt tid på at orientere dig på de forskellige sommerskolers hjemmesider som vi linker til og find et par stykker der har interesse. Du kan prioritere ligeså mange destinationer som vi har, men tænk over at der skal være fagligt og evt. også geografisk match med dine interesserer, inden du søger. Du finder den fulde liste over destinationer her.

Step 2: Forhåndsgodkendelse

Når du har fundet ud af, hvor du gerne vil hen og du har fundet de specifikke fag du er interesseret i, er det tid til at søge om en forhåndsgodkendelse. En forhåndsgodkendelse er, når dit studienævn beslutter at du gerne må tage et specifikt fag uden for AU og at dette fag kan erstatte fx et valgfag på AU eller at de siger at du har plads i dit studieprogram til at tage af sted. Denne skal vi bruge for at vi ved at du kan få merit for dit ophold, hvilket er et krav for at du kan komme afsted igennem en af vores aftaler.

Du søger forhåndsgodkendelsen ved at gå ind på MIT.AU.DK selvbetjeningen og under ansøgninger og igen under ansøgninger til studienævn i højre nedre hjørne er der et link der hedder ”Forhåndsgodkendelse af fag uden for AU”.

Under Hvilken uddannelse vil du tage fag/forløb på? Kan du skrive ”sommerskole”.

Studienævnet skal som regel bruge en fagbeskrivelse for faget, som du skal uploade under ” Upload og vedhæft dokumentation”. Denne skal være så detaljeret som muligt og du bør kunne finde 2020 fagbeskrivelser på værtsuniversitetets hjemmeside.

Læg også mærke til ECTS sammensætningen af fag når du søger. På nogle sommerskoler kan du blive nødt til at tage mere end et fag for at få nok ects point , orienter dig om muligheden ved værtsuniversitetet. På AU vil der altid blive rundet ned til nærmeste 5, så hvis du tager et 7,5 ects point fag vil det blive overført som 5 osv. og minimum du skal tage for at kunne få overført til AU er 5 ects.

Derfor hvis et universitet udbyder fx. 2 ects points fag vil du skulle tage tre for at kunne få noget overført. 

Der kan være lang sagsbehandlingstid ved nogle studienævn, og det kan være frustrerende at vente på svar, men det er desværre et krav at du har en forhåndsgodkendelse før at vi kan sende dig afsted. Du kan dog godt søge en plads inden du får en forhåndsgodkendelse og efterfølgende sende den, se mere nedenfor.    

Det er ikke alle studerende der kan få en forhåndsgodkendelse inden d. 15/3, for eksempel fordi der mangler literaturlister eller andre ting som sommer universiteterne først offentliggør senere.

derfor vil studerende uden en forhåndsgodkendelse d- 15/3 ikke blive dårligere stillet end studerende med, så længe en af disse tre dokumenter er uploaded til ansøgningen: 

a)       En forhåndsgodkendelse

b)       En kvittering på, at du har søgt 

c)       Denne intended course selection form, hvis du ikke kan søge eller få en forhåndsgodkendelse inden            d. 15/3. Læg mærke til at du skal gemme den udfyldte form som pdf før ansøgningssystemet vil acceptere filen. 

Alle ansøgere med et af disse tre dokumenter på deres ansøgning d. 15/3 vil blive betragtet på lige fod og fordelt via gennemsnit, dog også udfra en konkret vurdering på sandsynligheden for at du kan få de(t) ønskede fag forhåndsgodkendt senere, hvis det ikke allerede er godkendt. 

Step 3: Søg ved AU

Husk at det er ikke først til mølle, så brug den tid du skal på at finde et par interessante sommerskoler og søg derefter forhåndsgodkendelse(r) og husk at søg inden d. 15 marts, uanset om du har fået din forhåndsgodkendelse eller ej.

-Når du har fundet de destinationer du vil søge og søgt forhåndsgodkendelse, skal du søge online i dette system.

Her vælger du Aarhus University student som student type og vælger de universiteter du vil søge plads på. De starter alle med ” Summerschool abroad” efterfulgt af universitetets navn, så hvis du skriver ”summerschool abroad” i søgefeltet under "course" dukker de allesammen op. I dette trin kan du prioritere to universiteter og senere i step 6/7 kan du så manuelt skrive hvis du har andre prioriteter. Du kan i teorien prioritere blandt alle universiteterne, men tænk over at der skal være fagligt og evt. også geografisk match med dine interesserer, inden du søger.

Alle skolerne er oprettet som BA og 5 ECTS point og med datoerne 1/7-1/9 og Aarhus som location, det betyder ikke at du ikke kan tage MA eller 10 ects fag eller at de foregår i Aarhus, men skyldes udelukkende en teknikalitet i ansøgningssystemet. Det er altid de datoer, ECTS og niveau der står på værtsuniversiteters hjemmeside der er gældende.

Hvis du ikke når at få forhåndsgodkendelsen inden d. 15/3, så kan du stadigvæk godt søge og stadigvæk også godt få en plads, og efterfølgende sende din forhåndsgodkendelse. Hvis du ikke når at få en forhåndsgodkendelse skal du i stedet uploade en kvittering for at du har søgt (fx bare et screenshot af den mail du fik da du søgte eller et screenshot af din ansøgning om forhåndsgodkendelse) i ansøgningssystemet.  

Step 4: Søg ved værtsuniversitet

Efter den 15 marts, vil du få besked fra os om, hvor du har fået en plads. Herefter sørger vi for at fortælle universitetet at du vil ansøge og at du ikke skal betale også videre. Men du skal herefter selv søge ind ved værtsuniversitetet og selv sørge for at søge de rigtige fag inden for deres deadlines, du vil blive oplyst om disse deadlines i en mail fra os. Du kan dog også forvente information direkte fra værtsuniversitetet som du selvfølgelig skal følge nøje. 

Step 5: Gør dig klar

Det er en god ide at vente med at planlægge selve turen til du har et tilsagn om optag fra værtsuniversitetet, selvom du har fået en plads af os, kan det jo være du ikke kan få præcis de fag du skal bruge ved værtsuniversitetet også er det surt at stå med tog/flybilletter og forudbetalt hostel.

Men når du har søgt ind ved værtsuniversitetet og du er blevet optaget på de fag du gerne vil have, så er det tid til at komme i gang med at planlægge transport, bolig også videre.