Gratis sommerskoler i udlandet

Få en international oplevelse og kant til dit CV  

Hvor vil du hen?

+ Gratis sommerskoler i Europa og Asien

+ Information om 2022 destinationer vil være tilgængelig i starten af 2022. 

Det er gratis at tage på sommerskole igennem AU, du betaler kun flybillet og ophold - på flere af vores aftaler er der endda mulighed for stipendie.  

Skriv dig op til information om hvor du kan komme hen sommeren 2022 og hvordan og hvornår du søger her

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at skrive til summeruniversity@au.dk men læs gerne vores FAQ først for at se om du kan finde svar der. 

Indtil vi har 2022 informationen klar kan du nedenfor læse om 2021 mulighederne, for at du kan få en ide om hvad der kan lade sig gøre.

2021 destinationer

Nedenfor kan du se hvilke universiteter der kunne søges om i 2021. vi forventer nogenlunde de samme i 2022 og forhåbentligt med on-site kurser, men nærmere info om 2022 destinationer vil være klar i starten af 2022. 

I tabellen kan du se hvilket niveau der udbudtes kurser på, hvor mange ECTS kurserne var på og også om universitetet afholdte det On-Site, kun online eller en kombination.

Europa 

Universitet Land By ECTS Pladser Niveau Mode Scholarship
University of Tampere Finland Tampere 2-5 4 BA/MA On-Site Yes*
University of Jyväskylä Finland Jyväskylä 5 5 BA/MA On-Site Yes*
LUISS Italien Rom 4 4 BA/MA Online No
Utrecht University Holland Utrecht 1-13 2 BA/MA Online & On-Site No
Humboldt Summer Uni Tyskland Berlin 5-8 3 BA/MA Online No

*Hvis du får en plads på denne destination vil du også automatisk få et Nordlys stipendie (70 EUR om ugen + 330 EUR til at dække rejseudgifter). Stipendiet gives dog kun hvis kurserne foregår i Finland og ikke hvis de omlægges til online.

Asien

Universitet Land By ECTS Pladser Niveau Mode Scholarship
Nanyang Technological University Singapore Singapore 5 3 BA/MA On-Site No
SMU Singapore Singapore 6-7.5 4 BA Online & On-Site No
Chinese University of Hong Kong Kina Hong Kong 6 10 BA Online No

FAQ (ikke opdateret ift. 2022 info)

Hvad hvis jeg ikke når at få en forhåndsgodkendelse inden den 15. marts?

Så kan du stadigvæk godt søge og stadigvæk også godt få en plads, og efterfølgende sende din forhåndsgodkendelse. Ansøgere med en forhåndsgodkendelse d. 15 marts vil dog blive prioriteret over ansøgere uden en forhåndsgodkendelse.

Hvis du ikke når at få en forhåndsgodkendelse skal du i stedet uploade en kvittering for at du har søgt (fx bare et screenshot af den mail du fik da du søgte eller et screenshot af din ansøgning om forhåndsgodkendelse) i ansøgningssystemet.  

Hvordan søger jeg?

Du søger online senest d. 15 marts, se mere information på denne side hvor der også er link til ansøgningssystemet.

Hvilke krav er der til at få en plads?

Du skal kunne læse og begå dig på engelsk på højt akademisk niveau. Derudover skal du have en forhåndsgodkendelse for dit fag, og for at få den skal du samtidig have plads i dit studieprogram til at tage kurserne. Alt efter hvad du læser, skal du altså søge studienævnet om, at få Summer University kurset til at erstatte fx et valgfag, et iv fag eller andet afhængigt af din studieordning.

Derudover kan der være specifikke karakterkrav ved værtsuniversitetet. I så fald vil det stå i beskrivelsen når du klikker på universitetet på denne side.

Hvad er chancerne for at få en plads?

År 2020 og 2021 er første gang vi kører en større samlet indsats for at få flere AU studerende til at rejse ud på sommerskoleophold igennem vores aftaler, så, derfor ved vi det virkelig ikke da vi har svært ved at spå om interessen for pladserne. Men hvis du er åben for dine muligheder og dit studienævn ikke er alt for striks med hvilke kurser du må tage, så vil vi sige at der er rigtig gode muligheder for at komme afsted, da vi har en del pladser.

Får du ikke plads i første omgang vil vi desuden gøre hvad vi kan for, at du kan få en plads et andet sted, hvis du er interesseret i det og du kan få en forhåndsgodkendelse.  

Kan man søge sammen med en man kender?

Ja, det kan man godt, så skal du bare sørge for at have de samme prioriteter som den du vil søge med også skal du notere det i step 6/7 i vores ansøgningssystem under ”Other Information” hvor du skal skrive navnet på den du søger sammen med.

Hvis flere ansøgere end pladser til de(t) universitet(er) i søger ind på, og vi må fordele efter gennemsnit vil det dog være den af jer med det laveste gennemsnit vi fordeler efter. Altså indvilliger du dermed i at vi, på papiret, sidestiller dit gennemsnit med den person du søger sammen med.   

Hvordan fordeles pladserne?

Det er ikke først til mølle, så brug den tid du har brug for på at finde et par interessante sommerskoler og søg derefter forhåndsgodkendelse(r) og husk at søg inden d. 15 marts kl. 12, uanset om du har fået din forhåndsgodkendelse eller ej.

Alle ansøgere med et af disse dokumenter

a)       En forhåndsgodkendelse

b)       En kvittering på, at du har søgt 

På deres ansøgning d. 15/3 vil blive betragtet på lige fod og fordelt via gennemsnit, dog også udfra en konkret vurdering på sandsynligheden for at du kan få de(t) ønskede fag forhåndsgodkendt senere, hvis det ikke allerede er godkendt. Denne vurdering laves på baggrund af om tidligere studerende fra dit studie har fået forhåndsgodkendt fag der og om nødvendigt studienævnets skøn af om du kan få en forhåndsgodkendelse, når alt information om kurset er tilgængeligt. 

Hvis flere ansøgere med forhåndsgodkendelse end pladser, er det herefter gennemsnit. Hvis der både foreligger forhåndsgodkendelse og nøjagtigt samme gennemsnit vil den der er længst på sit studie blive prioriteret. Hvis to studerende har forhåndsgodkendelse, samme gennemsnit og er lige langt på studiet vil der blive trukket lod.    

Hvornår får jeg svar på min ansøgning?

Inden d. 8 april, så du kan nå at søge Summer University kurser på AU hvis du ikke får plads og så du kan nå at søge semesterfag fra d. 1 maj.

Hvad hvis jeg ikke får en plads?

Hvis du ikke får en plads, vil du såfremt der er ledige pladser på andre sommerskoler end dem du har søgt, få mulighed for at søge disse i stedet for, info om hvordan og hvornår det foregår vil stå i et eventuelt afslagsbrev.

Hvis jeg tager på sommerskoleudveksling, kan jeg så senere komme på semesterudveksling?

Ja, som udgangspunkt men vær opmærksom på, alt efter hvad du læser, at der kan være et krav om at du har minimum 20 eller 25 ects og måske endda 30 point tilbage i dit studieprogram til semesterudveksling, så hvis det er noget du overvejer på sigt, så tænk over hvor mange point du tager på sommerskole i udlandet.

Hvis du fx tager 15 ects point på sommerskoleophold, kan det betyde at du ikke kan komme på semesterudveksling, så orienter dig på din studieportal om reglerne for semesterudveksling inden du søger/tager på sommerudveksling.

Hvad hvis jeg får en plads på et universitet, men efterfølgende ikke får plads på det fag jeg har fået forhåndsgodkendt?

At vi ”giver dig en plads” ved et universitet, er desværre ikke en garanti for at du kan få plads på et bestemt fag og nogle fag kan eventuelt blive aflyst eller fuldt booket. Og det betyder jo desværre at du kan blive nødt til at søge en ny forhåndsgodkendelse ved det fag du er kommet ind på ved værtsuniversitetet.

Er der nogen jeg kan kontakte eller snakke med for vejledning?

Ja, du er altid velkommen til at sende os en mail på summeruniversity@au.dk.

Er dine spørgsmål af mere akademisk karakter, såsom, ”kan jeg få dette fag godkendt?”, eller ”Hvad kan dette fag godkendes som?”, er det dog som regel ikke noget vi kan svare på, da det er de fagnære studienævn der beslutter det. Så her kan det være nyttigt at snakke med en studievejleder på dit eget studie istedet.

Jeg mangler et 10 points valgfag, men det universitet jeg vil til udbyder kun fag med lavere antal ECTS?

Nogle universiteter fx. King's i London udbyder som udgangspunkt kun 7,5 ects points fag, og hvis du fx. står og mangler et IV fag eller et 10 points valgfag går det jo ikke helt op. Derfor kan de nogle gange kræves at du tager flere fag samme sted, for at komme over de 10 eller tager fag flere forskellige steder. 

Sommerskole på egen hånd (med betaling) 2021 inspirationsliste

Ud på egen hånd?

Fandt du ikke noget blandt AUs pladser? Så findes der sommerkurser inden for stort set alle faglige emner og i næsten alle lande. Den nemmeste måde at finde oplysninger om sommerkurser rundt om i verden er ved at søge på 'summer school' eller 'summer university' på nettet. Nedenstående hjemmeside kan også være et nyttigt søgeredskab, hvis du søger sommerkurser indenfor Europa: www.summerschoolsineurope.eu

Når du rejser ud på egen hånd, skal du huske, at du sandsynligvis skal betale et deltagergebyr - udover udgifter til rejsen og leveomkostninger. Hvis opholdet forhåndsgodkendes af dit studienævn, kan du dog søge Udlandsstipendiet til at dække deltagergebyret helt eller delvist. Læs mere om udlandsstipendiet i menuen til venstre.

Husk altid at undersøge pris og niveau, inden du melder dig til et sommerkursus!

Der er som regel mulighed for at få rabat på sommerskoler, hvis universitet har en semester udvekslingsaftale med Aarhus University, hvis/når vi får information om sådanne muligheder lægger vi dem i nedenstående tabel. 

Nedenstående tabel er således sommerskoler, som AU's partneruniversiteter afholder og informererer os om, men hvor der ikke findes en egentlig udvekslingsaftale. 

LandByUniversitetECTS tilgængeligeTuition fee €Partner rabatAnsøgningsfrist
IrlandGalwayNational University of Galway62150Nej31.04.2021
TysklandFrankfurtFrankfurt School of Finance and Management51.950-3.50025%01.05.2021
TysklandOldenburgUniversity of Oldenburg60100%01.03.2021
SpanienMadridUniversidad Autónoma de Madrid61.29912,50%31.05.2021
FrankrigParis, Marseille, BordeauxKedge Business School5500-1000Nejførst til mølle princip
FinlandJyväskyläUniversity of Jyväskylä50100%01.03.2021
SchweizZurichUniversity of Zurich61.390Ja25.04.2021
FrankrigToulouseToulouse Business School12-241600100 €23.04.2021
MaltaGozoOFF THE BEATEN TRACK93450Nejførst til mølle princip
TysklandFrankfurtThe European University Viadrina121990400 €15.03.2021
SkotlandGlasglowUniversity of Glasgow7,5980-587510%20.04.2021
ItalienPisaUniversity of Pisa3-10250-1000Nejafhænger af kurset
IndienNew DehliUniversity of Hyderabad10500Nej01.04.2021
EnglandLeedsUniversity of Leeds5-102.150-3.80010% hvis flere end 10 tilmelder sig01.05.2021
KinaHong KongHong Kong Polytechnic University61.000-2.000Nej15.03.2021
KinaHong KongUniversity of Hong Kong61.80010%31.05.2021
IsraelJerusalemThe Hebrew University Jerusalem3-101.500-2.250Nejafhænger af kurset
TysklandAachenRWTH Aachen University1.794-2.990Nej15.04.2021
BelgienBruxellesSolvay Brussels School of Economics and Management2490Nej30.06.2021
SydkoreaSeoulSogang University61.15010%14.05.2021
TysklandTübingenUniversity of Tübingen4-6100-175Nejafhænger af kurset
NorgeOsloNorwegian Business School6-15950-1.20030%01.05.2021
FinlandTurkuUniversity of Turku3-545-75Nej12.04.2021
BelgienAntwerpenUniversity of Antwerp3-6200-1.000Nej01.05.2021
TysklandJenaUniversity Hospital of Jena0100%15.04.2021
SydkoreaSeoulKorea University3750Nej14.05.2021
TjekkietPragEuropean Summer School650Nej20.06.2021
HollandGroningenHanze University of Applied Sciences5750Nej01.05.2021
ØstrigGrazUniversity of Graz610Nej30.03.2021
LitauenVilniusVytautas Magnus University2-6550-750Nej11.06.2021
JapanOsakaKansai Gaidai University5115-575Nej30.04.2021
CanadaMontrealHEC Montréal3665Nej17.06.2021
SlovenienLjubljanaUniversity of Ljubljana6-750-285Nej