Hård straf for ulovligt salg af studiebøger

Mange studerende ved ikke, at deling af digitale studiebøger er ulovligt, og at de derfor risikerer at bryde loven. Det kan få alvorlige konsekvenser som fx bøder og fængselsstraf. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i reglerne for deling af studiebøger.

03.12.2019 | Christian Haaber Rasch

Vidste du, at det er ulovligt at dele bøger, når bøgerne er digitale? Foto: Colorbox

Vidste du, at det er ulovligt at dele bøger, når bøgerne er digitale? Foto: Colorbox

Retten i Aalborg har for nylig idømt en 26-årig fra Nørresundby 30 dages betinget fængsel og konfiskation af mere end 17.000 kroner for ulovligt salg af piratkopierede studiebøger. En hård dom, som understreger alvoren af, hvad der for mange ikke ses som alvorlig kriminalitet, men som kan have store konsekvenser for den enkelte. Læs anklagemyndighedens pressemeddelelse om sagen her.

I starten af oktober blev en person idømt en tilsvarende straf for ulovligt salg af kopierede studiebøger, og politiet forventer flere lignende sager, da problemet desværre er voksende og udbredt.

Straffene fastslår alvoren af at kopiere og dele studiebøger ulovligt og er resultatet af et øget fokus fra politiets side og deres langt større tilstedeværelse på digitale platforme.

Sæt dig ind i reglerne

Os Der Elsker Viden arbejder for at oplyse studerende om, hvad der er lovlig deling og for at sikre, at studerende ikke kommer til at bryde loven.

Mange studerende er desværre slet ikke er klar over, at digital deling af studiebøger er ulovligt, og at de derfor bryder loven. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i reglerne for deling af studiebøger.

Find information og materialer på Os Der Elsker Videns hjemmeside: www.osderelskerviden.dk.

Studerende