Er din underviser musikfan?

Måske er din underviser vild med musik og sidder lige nu på sit kontor og nynner med på ugandisk popmusik eller Star Wars-temaet. Seks AU-forskere delte onsdag aften deres yndlingsmusik med publikum til Akademisk DJ 2015 i Kunsthal Aarhus.

23.10.2015 | Johanne Vejrup Nielsen

Akademisk DJ 2015 - Aftenens første DJ Peter Ole Pedersen, ph.d., Kunsthistorie. Foto: Vibeke Holm Nielsen (Aarhus Kunsthal)

Filmnørder kender datoen d. 21. oktober 2015 som ”Back To The Future Day”, fordi man i filmen Tilbage til Fremtiden II rejser frem i tiden til netop denne dag. Til Akademisk DJ var år 2015 dog ikke i fokus – forskere og publikum lyttede derimod mest til musik fra ”fortiden”: fx Bob Seger, BB King og Aretha Franklin. Men der blev også plads til nyere musik som Tue West og pop fra Uganda.

“Det her lyder som ABBA, hvis de havde taget helt vildt meget LSD!” – Peter Ole Pedersen, ph.d., Kunsthistorie

Vinder af Akademiske DJ 2015: Sten Kaargaard Nielsen, lektor på Musikvidenskab

Sten Kaargaard Nielsen, lektor på Musikvidenskab, lagde filmmusik på pladespilleren og underviste også lidt i musikhistorie. Publikum lyttede efter om de kunne høre, at temaet fra den første Star Wars-film er inspireret af Erich Wolfgang Korngolds musik fra filmen ”The Sea Hawk” fra 1940.

Sten Kaargaard Nielsen var den eneste deltager der brugte fortids-formatet CD! Det blev dog godt modtaget af publikum, og Sten fik sejren og vandrepokalen (Foto: Vibeke Holm Nielsen, Aarhus Kunsthal).

Deltagerne i Akademisk DJ kom fra så forskellige fag som Musikvidenskab, Kunsthistorie, Kemi, Antropologi, Æstetik og Kultur og Psykologi.

Arrangørerne bemærkede med et glimt i øjet, at formålet med Akademisk DJ 2015 var at indsamle data på en videnskabelig måde. De kvantitative data blev indsamlet ved hjælp af programmet The Wuuuuuuuuuuuu - danskudviklet software, som måler publikums larm. De kvalitative data bestod af interviews med publikum – se de korte videoer på Kunsthal Aarhus’ Instagram

Find vinder-sætlisten fra Akademisk DJ på Kunsthal Aarhus’ Facebookside


Om konkurrencen:

Til Akademisk DJ fik hver af de musikglade forskere 20 minutter til at præsentere og afspille deres udvalgte musiknumre. Efter hver optræden blev de anmeldt af publikum med klap og skrål. Vinderen løb af med en vandrepokal i form af en indgraveret LP.

­


Deltagere i Akademisk DJ 2015:

Peter Ole Pedersen, ph.d., Kunsthistorie

Steen Kaargaard Nielsen, lektor, Musikvidenskab

Søren Rud Keiding, professor, Institut for Kemi

Nanna Schneidermann, ph.d., ekstern lektor, Antropologi

Thomas Bjørnsten, ph.d., postdoc, Æstetik og Kultur

Bobby Zachariae, professor, Psykologi

Arrangement, Studerende