To studerende vinder pris for nyt koncept for Bispetorv i Aarhus

To studerende fra oplevelsesøkonomi og digital design på Aarhus Universitet har vundet studenterkonkurrencen ved Media Architecture Biennalle 2016.

13.05.2016 | Ulrik Albert Vosgerau

De to konkurrencevindere Kathe Elisabeth Reimuth (tv) og Malene Henriksen (th.)(Foto: Julie Rose Malskær).

Hvordan kan man skabe mere interaktion mellem brugerne af Bispetorvet i Aarhus?

Det har to studerende givet et svar på, og deres svar var så originalt, at de netop har vundet en international konkurrence ved Media Architecture Biennalle 2016 (MAB16).

Kathe Elisabeth Reimuth, der til dagligt er kandidatstuderende i oplevelsesøkonomi forklarer:

”Vi ville skabe et design, der gennem en legende tilgang, skaber mere interaktion mellem brugerne af Bispetorvet og stedet selv. Det skal være med til at give stedet identitet og få flere til at bruge de nyanlagte rekreative områder.”

Af sted til Australien
Studenterkonkurrencen blev afviklet over 24 timer fra den 8. til den 9. april, hvor deltagerne skulle bringe deres faglige teorier og metoder i spil i en miniproces, der skulle resultere i et færdigt designkoncept. Det gjorde de to studerende så godt, at de vandt konkurrencen og en invitation til at deltage i MAB16-konferencen, som finder sted i Sydney fra den 1. juni til den 4. juni.

”Det var super spændende at deltage, men også lidt stressende, fordi vi undervejs skulle dokumentere vores proces på en blog, så dommerne kunne følge med. Nu glæder vi os rigtigt meget til at være med i hovedkonferencen i Sidney,” fortæller Malene Henriksen, der studerer digital design

Ud over turen til Australien bliver de to studerendes designkoncept inkluderet i MAB16-bogen, der bliver udgivet i forbindelse med konferencen.

Stud.mag. Kathe Elisabeth Reimuth
Mail: k.reimuth@gmail.com