Historiestuderende med job som Social Media Manager

Maria er 23 år og er i gang med sin BA i Historie. Hun har ét semester tilbage på tilvalget International Communication in English, før hun efter sommerferien starter på sin kandidat i Engelsk. Ved siden af studiet arbejder Maria som SoMe Manager for flere restauranter. Et job, som man ikke nødvendigvis ville tænke passer til en historiestuderende – men et job, som passer perfekt til Maria.

 

Et alternativt studiejob med hjælp fra sit netværk
Maria arbejder som SoMe Manager for Café Nero her i Aarhus og for to gourmetrestauranter i Odense. Rollen fik hun til at starte med en smule tilfældigt, da hun hjalp sin far med at starte de to restauranter i Odense op:

”Jeg er sproglig kompetent og kreativ, så min far gav mig gerne flere og alternative opgaver – herunder at styrke vores profil online. Det har jeg haft utrolig frie tøjler til. Det var på mit initiativ, at restauranterne fik profiler på Facebook og Instagram, og det blev meget naturligt en del af min jobbeskrivelse. Jobbet på Café Nero fik jeg ad mere konventionelle veje men igen ved hjælp af mit netværk. En veninde, der arbejder som tjener hos dem, anbefalede mig, da chefen savnede en, som var skarp på tekst og sociale medier”.

En alt-mulig-kvinde
Udover at stå for at styre de to restauranters profiler på Facebook og Instagram, har Maria også mange andre arbejdsopgaver:

”Jeg sidder nu med tekstarbejde såsom korrekturlæsning, oversættelser, pressemeddelelser og tekster til hjemmeside. Jeg er også ansvarlig for nyheder, konkurrencer, tilbud og kampagner som fx DiningWeek og middage i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse”.

Derudover har Maria også leget fotograf for den ene restaurant, designet tegne- og skriveblokke, været med til at arrangere julefrokoster og sommerfester og meget mere. Med den erfaring i bagagen blev hun hurtigt ansat på Café Nero, hvor hun ligeledes læser korrektur, står for sociale medier og sætter hjemmeside op.

Faglig og personlig værdi
Jobbet som Social Media Manager kan ligge langt væk fra klassisk historie, men som Maria fortæller, har hun aldrig været en klassisk historiker:”Jeg har haft hum-fag i Sexuality Studies, skrevet opgave om kvinderoller i satire, lavet videoanalyser og senest skrevet min bachelor til Danmarks Radio, som jeg har vinklet mod en mere visuel analyse”.

Studiejobbet giver altså både mening og relevans men er også en modsætning: ”Det er vigtigt, at man kan formulere sig kortfattet, være langt mere visuel og så skal man huske, at der er mennesker på den anden side af skærmen – på en hel anden måde end fx i et arkiv eller en læsesal. Studiejobbet har altså både komplementeret og været en kontrast til min uddannelse”.

Godt råd til andre med interesse for arbejde med SoMe
Et godt råd fra Maria til andre, der er interesserede i at arbejde med SoMe er følgende:”Tag udgangspunkt i dig selv. Skab et visuelt og tekstuelt skarpt univers omkring dig, så du har noget at vise frem – og vær ikke bange for at tage fat. Spørg på dit nuværende job, om ikke du skal overtage eller starte en instagramprofil eller facebookside, tage nogle fede billeder, skrive en pressemeddelelse eller noget andet. Sociale medier er så ungt et felt, at du selv kan være med til at definere, hvad stillingen skal indeholde”. 

 

Artiklen er skrevet i marts 2018

Om Maria Halse

Alder: 23 år.
Uddannelse: BA i Historie med tilvalg i International Communication in English
Semester: 6. semester
Studiejob: Social Media Manager