Vinder af iPad prøver arbejdsmarkedet af

Digital Designstuderende Søren Ørskov Olsen tog en profitabel beslutning, da han valgte at besvare AU Career Arts’ spørgeskema om artsstuderendes forhold til karriere. Han blev nemlig den heldige vinder af en iPad Mini. Selv har han et modigt og entusiastisk forhold til sin karriere.

Søren Ørskov Olsen er lige startet på kandidaten i Digital Design. Til forskel fra de fleste af sine studiekammerater har han prøvet at etablere en karriere på arbejdsmarkedet, før han startede på universitet:

”Efter Handelsskolen tog jeg en toårig salgselev-uddannelse og sad på kontor. Det fandt jeg hurtigt ud af var alt for stillesiddende, så det har været omvendt for mig: jeg har været ude på jobmarkedet og er så vendt tilbage til studielivet igen.”

Karriereskiftet har givet den Søren Ørskov Olsen modet til at afprøve sig selv på arbejdsmarkedet. Derfor ser han sin erfaring som en gevinst frem for et bump på vejen.

”Jeg prøver mange forskellige ting af. Det er lidt en kliché, men det handler om at turde springe ud i det og ikke være usikker,” siger den heldige vinder og fortsætter: ”Da jeg indså, jeg ikke skulle være salgselev, sprang jeg videre til universitetet. Det har jeg lært meget af.”

Søren Ørskov Olsens næste mål er at få en praktikplads, hvor han kan prøve nye ting af og få mere erfaring. Måske indenfor brugerinddragelse og kreativitet i forskellige designprocesser.

”Jeg følger Karrierecentret på Facebook og vil bruge dem nu, hvor jeg skal søge praktik,” siger Søren Ørskov Olsen og pointerer, at humanister kan tilbyde virksomheder kreative ideer og skæve inputs, der er svære at finde andre steder.