Iværksætteri

At blive iværksætter og starte egen virksomhed er en karrieremulighed, som mange studerende/dimittender ikke overvejer. Måske fordi det er et stort spring at blive iværksætter, og man er ofte nødt til at slippe alle de sikkerhedsnet og trygge rammer, man har som fastansat, med fast løn, indbetalt pension og løn under sygdom. Men selvom det kan være en risiko på mange parametre at bedrive iværksætteri, kan det bestemt også være en gevinst med mange fordele.

Som selvstændig styrer man rigtig mange ting i sin hverdag. Ting som arbejdstid, arbejdssted og opgaver kan man selv styre langt hen ad vejen. Det giver en unik følelse af frihed, som de fleste værdsætter højt. At være sin egen chef og have muligheden for at forfølge de drømme og idéer, man har, kan være tilfredsstillende for mange. Så tilfredsstillende at man er villig til at lade lønnen variere og smide trygheden over bord. Mange starter som iværksættere, fordi de ser en unik mulighed i markedet i forhold til eksempelvis forbrugeradfærd eller ny teknologi.

Arts Karriere har samlet en række organisationer, som kan hjælpe dig med at sætte strøm til din karriere som iværksætter.

ORGANISATIONER DER HJÆLPER DIG PÅ VEJ

AU Iværksættere

Hos AU Iværksættere kan du få hjælp til at håndtere en hverdag med både iværksætteri og studieudfordringer. Gennem individuel rådgivning og studiestøtte kan AU Iværksættere være behjælpelige med planlægning, studiefleksibilitet, personlige støtteordninger og information om iværksættertilbud på AU.

Innovationsfonden

Innovationsfonden uddeler hvert år midler til nye initiativer, som skaber vækst og arbejdspladser gennem viden. Hos Innovationsfonden tør de investere i dit projekt, selvom andre måske endnu ikke kan se mulighederne i det. InnoFounder er Innovationsfondens 12 måneder lange designdrevne inkubator. Det er en helt unik mulighed for nyuddannede med en innovativ iværksætteridé. 

The Kitchen AU

I The Kitchen AU kan du undersøge, om iværksætteri er noget for dig. Du kan få hjælp til at starte din egen virksomhed, udvikle en idé og få sparring på en idé eller finde folk med en idé, der mangler lige netop din viden. Helt gratis får du adgang til personlig coach, iværksættercaféer og ekspertviden, projektarbejdsplads i professionelt kontormiljø og netværk af studerende med interesse for iværksætteri og entrepreneurship.

Plougmann & Vingtoft

Hos Plougmann & Vingtoft kan du både få hjælp til operationelle, taktiske og strategiske opgaver, når det kommer til beskyttelse af virksomheders opfindelser - fra administration af deres rettigheder til IPR strategier. 

Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland

Hos Erhvervshus Midtjylland kan du få hjælp til at udvikle og vækste din virksomhed. Erhvervshus Midtjylland har specialisterne, netværket og nogle gange midlerne til at hjælpe dig. Deres vigtigste opgave er at lytte til din virksomheds behov og udfordringer og hjælpe dig med at finde den rigtige vej videre.

Venture Cup

Venture Cup works to inspire and empower university students and researchers to develop their ideas into successful companies. 

CAPNOVA

CAPNOVA er et investerings- og udviklingsselskab, der tilfører kapital, solid forretningserfaring og et stærkt netværk, for at innovative ideer kan blive til succesfulde virksomheder.