Mød DM og MA, Akademikernes A-kasse samt Kommunikation og Sprog

A-kasser og fagforeninger. Måske et tørt emne, men det er ret kvikt at vide, hvordan du bruger dem bedst muligt. Husk at melde dig ind i en a-kasse inden 2 uger efter din eksamen, så du kan modtage dagpenge. Du kan som ikke-forsørger få 13.323 kr. om måneden, og som forsøger få 15.279 kr. om måneder (2018-satser), en måned efter du dimitterer. Det giver dig økonomisk tryghed, imens du leder efter job.     

For eksempel slipper du for karensmåneden og får 13.158 kr. i dagpenge allerede dagen efter, du afslutter din uddannelse, hvis du er medlem af en a-kasse mindst ét år, før du afslutter din uddannelse.

Hos Arts Karriere samarbejder vi med Magistrene, Akademikernes A-kasse samt Kommunikation og Sprog. Hvert semester kommer de forskellige A-kasser og fagforeninger rundt omkring på universitetet. Her kan du møde dem og høre om deres forskellige tilbud og services. Du kan læse mere om A-kasserne og fagforeningerne, samt se hvor og hvornår de kommer i nærheden af dig.   

MØD DM & MA

Som medlem af Magistrenes A-kasse kan du allerede i din studietid deltage i workshops og kurser, så du er godt forberedt til jobjagten, når studiet slutter. Med et medlemskab hos Dansk Magisterforening får du adgang til relevante rabatter i din studietid. De tilbyder blandt andet Danmarks mest attraktive studieforsikring med op til 50% rabat hos DM Forsikring. Magistrene giver dig inspiration og vejledning til at træffe de rette valg, mens du studerer, og når du tager hul på din jobkarriere.

Det er gratis at være medlem af Magistrenes A-kasse (når du er under 30 år), mens et medlemskab hos Dansk Magisterforening er gratis hele første studie år, hvorefter det kun koster 22 kr. pr. mdr.

MØD AKADEMIKERNES A-KASSE

Akademikernes a-kasse er både et forsikringsselskab og en konsulentvirksomhed, som hjælper ledige (og studerende) i job. De hjælper deres medlemmer på bedste vis med alt fra den økonomiske forsikring til at agere sparringspartner i jobsøgningen.  

Vidste du, at du kan få gratis studiemedlemskab (hvis du er under 30 år)? Eller at AKA holder kurser og arrangementer, der giver dig et forspring på dit studie og i jobsøgningen? Som medlem kan du også få individuel karrierevejledning, CV-tjek og komme med på spændende virksomhedsbesøg. Kom forbi og bliv klogere på, hvad du kan bruge Akademikernes a-kasse til.

MØD KOMMUNIKATION OG SPROG

Som medlem af Kommunikation og Sprog får du en specialiseret fagforening indenfor kommunikation, sprog og markedsføring. Som medlem kan du deltage i mere end 400 kurser om året og du får adgang til KS JOB med ledige stillinger målrettet kommunikatører, marketing- og sprogfolk. Du vil også modtage KOM magasinet med artikler om kommunikation, sprog og marketing.

Kommunikation og Sprog tilbyder job- og karriererådgivning samt en online lønstatistik så du kan se, hvor meget andre KS'ere i din branche tjener.

HVAD ER EN A-KASSE?

En a-kasse er både et forsikringsselskab og en konsulentvirksomhed, som hjælper ledige (og studerende) i job. Med et gratis studiemedlemskab får du blandt andet workshops, virksomhedsbesøg og CV-tjek. Bliver du ledig, er a-kassen din økonomiske forsikring og sparringspartner i jobsøgningen.   

HVAD ER EN FAGFORENING?

Der er forskel på a-kasser og fagforeninger. Mens en a-kasse forsikrer dig mod arbejdsløshed ved at give dig retten til dagpenge, kæmper din fagforening for at sikre dig dig de bedste mulige løn- og ansættelsesforhold. Derudover kan du som medlem af en fagforening gøre brug af deres faglige netværk, fyraftensmøder og kompetenceudviklende karriereworkshops.  

GODT AT VIDE

  • For at undgå karensperioden skal du melde dig ind i en a-kasse senest et år før endt uddannelse. Så bliver du dagpengeberettiget dagen efter, du dimitterer.
  • Som studiemedlem af en a-kasse må din årlige indkomst højest ligge på 215.016 kroner. Indtjeningsåret følger din indmeldelsesdato.
  • Når du dimitterer, skal du inden for 14 dage søge om statusændring fra studerende til dimittend. Det er en forudsætning for, at du opnår ret til dagpenge som nyuddannet.
  • Hvis du stopper med dit studie eller holder orlov, opfylder du ikke længere betingelser for at være fritaget for at betale kontingent.