LinkedIn og netværk

Netværk har stor betydning for dit arbejdsliv. Herigennem kan du bidrage til, at dit netværk lykkes med deres projekter, ligesom dit netværk kan støtte dig i dine projekter. Dit netværk består af dine relationer – nære som fjerne. LinkedIn er en vigtig platform, når vi snakker om karriere og netværk. Arts Karriere har samlet lidt tips til, hvordan du netværker både online og offline.

NETWORKING

Networking handler om at interagere socialt med de mennesker, man omgås i studie- og forretningsmæssig, men også i enhver anden sammenhæng.

De bedste relationer opstår, hvis du er naturlig og kan skabe kontakt til de virksomheder eller mennesker, som vil være gode kontakter at have i dit netværk. Inviter eksempelvis en bekendt, der arbejder for en potentiel arbejdsplads, på kaffe og få derigennem skabt en god relation, der helt sikkert kan komme godt igen. Dit studie og dine studiekammerater er også et rigtig godt sted at starte, da I deler faglighed og sociale kredse. Kort sagt kan man sige, at jo rarere et menneske du er at være sammen med, jo større er dit sociale netværk, og des større er sandsynligheden for, at du kan drage nytte af dit netværk, når behovet opstår.

Når du får brug for dit netværk, skal du turde bruge det. Ellers er netværket intet værd. Vær åben over for hvilke situationer og personer, du kan bruge til at netværke.

DET KAN DU BRUGE LINKEDIN TIL

LinkedIn kan være et godt redskab som studerende. Du kan bruge LinkedIn til meget mere end at samle dit professionelle netværk online.

  • Find ud af, hvad andre med din uddannelsesbaggrund arbejder med via linkedin.com/alumni
  • Kortlæg dine kontakter og skab nye
  • Hold dig opdateret på dit fagområde
  • Researche på virksomheder
  • Se jobopslag
  • Bliv rekrutteret
  • Samle dine anbefalinger 
  • Deltag i fagrelevante debatter
  • Hav et tilgængeligt, synligt og veludført CV online

LinkedIn har desuden også lavet denne side til studerende. Her kan du blandt andet finde videoer og tekster om, hvordan du søger job på LinkedIn og bruger Alumni-værktøjet.

GODE RÅD TIL DIN LINKEDIN-PROFIL

BRUG NØGLEORD
På LinkedIn kan du søges frem på bestemte ord. Derfor er det vigtigt, at din profil indeholder nøgleord, der beskriver, hvem du er, og hvad du kan. Tænk over at bringe de ord i spil, du gerne vil søges frem på. Fremhæv dine kompetencer, din faglighed og hvilke typer af opgaver, du kan løse. Brug gerne en masse nøgleord, så du øger chancerne for at blive søgt frem. 

FORTÆL HVAD DU KAN
Din overskrift og din korte beskrivelse er noget af det vigtigste på din LinkedIn-profil. Du skal være præcis i beskrivelsen af, hvem du er, og hvad du gerne vil. I overskriften kan det være en god idé ikke blot at bruge titler eller uddannelser, men i stedet skrive hvad du er god til. Længere nede i profilen har du rig mulighed for at beskrive uddannelsesbaggrund og de arbejdsopgaver, du kan løse.

BRUG ET PROFESSIONELT PROFILFOTO
Profiler med billede bliver set syv gange så ofte som profiler, der ikke har et profilfoto. Dit profilfoto sender et stærkt signal, men det skal vise dig fra din professionelle side. Hvis det er taget på stranden, til en fest eller med dit kæledyr, understøtter det ikke den professionelle stil, der hersker på LinkedIn. 

LAV ET PERSONLIGT LINK TIL DIN PROFIL
Alle LinkedIn-profiler har et unikt link. Det link har du mulighed for at personliggøre. Det er en fordel, fordi det bliver kort og meningsfuldt. Brug linket i dit cv, din email-signatur og andre steder, hvor det giver mening. På den måde inviterer du andre til at se din profil, og du gør det nemt for dem. 

BESKRIV DIT ARBEJDE OG DIN UDDANNELSE
For hver af dine tidligere ansættelser og uddannelser er det vigtigt, at du laver en beskrivelse. Ved at beskrive hvilke jobs, du har haft, og dine resultater gør du det nemt for modtageren at se dine kompetencer og styrker. På samme måde er det vigtigt, at du beskriver din uddannelse, så du kan lægge vægt på netop det, der karakteriserer dit forløb, dine styrker og dine interesser.

Her giver Søren Egebjerg fra Magistrenes A-kasse dig tre hurtige til LinkedIn