Studiestart Arkæologi Bachelor 2019

Velkommen på Arkæologi!

Her finder du alle praktiske informationer om din studiestart

Kære nye arkæologistuderende!

Velkommen til Aarhus Universitet. I forbindelse med din studiestart har vi forberedt en introduktionsuge, hvor du vil blive introduceret til de faglige og social aspekter af dit nye studie på Moesgård Campus.

Studiestartsugen strækker sig fra d. 26. august til d. 30. august (uge 35) 2019, og er fyldt med rundvisninger, introduktioner og hyggelige arrangementer, som både viser de faglige og de sociale aspekter af Moesgård Campus. Vi har endvidere planlagt nogle arrangementer, der kræver betaling, hvis man gerne vil deltage, men dette bliver beskrevet yderligere i studiestartspjecen.

 Programmet for studiestartsugen, og meget andet, kan du finde i studiestartspjecen, som du kan downloade under punktet 'studiestartsdokumenter' længere nede på siden.

Praktisk information

På den første dag skal du møde kl. 09:00 på Moesgård Campus (Moesgård Allé 20, 8270 Højbjerg) i bygning 4206-139 (Foredragssalen), hvor vi står klar  med velkomster og morgenmad sammen med dine tutorer og undervisere. Vi vil gerne have at du ankommer lidt før tid, så vi kan nå at registrere alle som møder op.

Idet vi holder til på Moesgård, er der selvfølgelig nogle spørgsmål om transport. Hvis du har bil eller cykel, findes der mange ruter, som du vil kunne finde på nettet. Bus 18, som på ruten kommer forbi Universitetsparken og Park Allé (Aarhus H), og har endestation ved Moesgård Museum. Bus 100 stopper på Oddervej, og så er der en 10-15 minutters gåtur ned gennem Moesgård Allé. Den første dag i rusugen vil der stå et par tutorer ved busstoppene og følge jer hen til det lokale, vi skal være i. Hvis du er i tvivl om, hvordan du kommer herud, så tjek Rejseplanen.dk for at finde den helt rigtige afgang, der passer til dig.

Vi har oprettet en facebook-gruppe til dig og dine nye medstuderende som vi anbefaler at du melder dig ind i:  https://www.facebook.com/groups/392570431525209/ (Arkæologi 2019)

I facebookgruppen kan du møde dine nye studiekammerarter og tutorer, samt modtage vigtige informationer inden studiestart. Har du ikke en Facebook-profil kan du skrive en mail til 201510335@post.au.dk eller 201609858@post.au.dk- samt kan du ringe på enten +45 25 65 57 87 eller +45 51 25 75 13 og så vil din cheftutor sende dig alle de nødvendige informationer til din studiestart. Du skal også være velkommen til at kontakte os hvis du har flere spørgsmål.  

Studiestartsdokumenter

Studiestartspjece Arkæologi 2019

Studiestartsprøve

Pr. 1/9 2016 er der indført en studiestartsprøve på alle bacheloruddannelser på Arts. Prøven afholdes i løbet af september på bacheloruddannelsens første semester.

På Arkæologi er studiestartsprøven tilknyttet disciplinen Introduktion til arkæologi. Via linket kan du læse mere om prøvens art i kursuskataloget.  

Det er vigtigt, at du orienterer dig om studiestartsprøven. I introduktionsugen kan din studievejleder fortælle dig mere om studiestartsprøven på din uddannelse. 

IT-systemer og vigtige links

  • mitstudie.au.dk er indgangen til undervisning, studieinformation og selvbetjeningssystemer. Her finder du ugeskema, studieportal, studieordning, AU-mail, vigtige beskeder, links til sites og systemer og meget mere. Det er faktisk kun nødvendigt at logge ind på mitstudie.au.dk, for herfra kan du komme videre til alt det, du har brug for som studerende.

  • Blackboard er en e-læringsplatform, hvor dine undervisere uploader materialer og andet relevant information til din undervisning.

  • mit.au.dk er til studieselvbetjening, hvor du eksempelvis kan bestille studiekort og gå på STADS (se mere herunder).

  • Studieselvbetjeningen (STADS) er stedet, hvor du kan se dine eksamensresultater, bestille eksamensudskrifter, m.m.. Det er også her du tilmelder dig kurser og eksamen, når det i din uddannelse bliver nødvendigt. Se guide om brug af STADS.

  • studerende.au.dk/arts er din studieportal (du er her lige nu!), hvor al relevant information om undervisning, eksamen, regler, vejledning m.m. er samlet.

Få overblik over IT-systemer på AU

372273 / i40