Studiestart Religionsvidenskab Bachelor 2019

Velkommen på Religionsvidenskab!

Her finder du alle praktiske informationer om din studiestart

Kære nye studerende på Religionsvidenskab.

Vi vil gerne invitere jer til studiestartsuge i uge 35, d. 26.-30. august. Ugen vil byder på faglige såvel som sociale arrangementer, og i løbet af ugen vil vi klæde jer på til det at være studerende på Aarhus Universitet. Til at hjælpe jer i gang er vi en gruppe studerende fra Religionsvidenskab, som har taget en uge ud af vores kalender for at give jer en gnidningsfri start. Vi er jeres tutorer, og vi har alle stået i den situation, som I nu står i. Vi har været det hele igennem og mærket det at starte på universitet på egen krop. Derfor står vi klar til at guide jer gennem ugen, så I er klar, når den rigtige undervisning starter ugen efter.

Programmet for studiestartsugen, og meget andet, kan du finde i studiestartspjecen, som du kan downloade under punktet 'studiestartsdokumenter' længere nede på siden.

       

Praktisk information

 

Studiestartsugen vil finde sted i uge 35. Vi mødes alle mandag d. 26. august kl. 10.30, hvor tutorerne vil stå klar med kaffe og rundstykker i Axis Mundi i bygning 1451. Der vil stå tutorer rundt omkring i Nobelparken med skilte til at guide jer, hvis det er svært at finde rundt.

Mad kan købes i kantinen i løbet af dagen, men da der er mange nye studerende i samme uge, anbefaler vi, at I smører en dejlig stor madpakke.

Desuden kan I allerede nu skrive d. 4.-6. oktober i kalenderen, da I sammen med tutorerne er inviteret på hyttetur. Andre vigtige datoer og supplerende informationer, kan du finde i studiestartspjecen.

Her kan du finde Facebook-gruppen, for din årgang på Religionsvidenskab, hvor der vil komme løbende informationer: https://www.facebook.com/groups/887102731624115/

Studiestartsprøve

Pr. 1/9 2016 er der indført en studiestartsprøve på alle bacheloruddannelser på Arts. Prøven afholdes i løbet af september på bacheloruddannelsens første semester.

På Religionsvidenskab er studiestartsprøven tilknyttet disciplinen Religionshistorie med fænomenologi. Via linket kan du læse mere om prøvens art i kursuskataloget.  

Det er vigtigt, at du orienterer dig om studiestartsprøven. I introduktionsugen kan din studievejleder fortælle dig mere om studiestartsprøven på din uddannelse. 

IT-systemer og vigtige links

  • mitstudie.au.dk er indgangen til undervisning, studieinformation og selvbetjeningssystemer. Her finder du ugeskema, studieportal, studieordning, AU-mail, vigtige beskeder, links til sites og systemer og meget mere. Det er faktisk kun nødvendigt at logge ind på mitstudie.au.dk, for herfra kan du komme videre til alt det, du har brug for som studerende.

  • Blackboard er en e-læringsplatform, hvor dine undervisere uploader materialer og andet relevant information til din undervisning.

  • mit.au.dk er til studieselvbetjening, hvor du eksempelvis kan bestille studiekort og gå på STADS (se mere herunder).

  • Studieselvbetjeningen (STADS) er stedet, hvor du kan se dine eksamensresultater, bestille eksamensudskrifter, m.m.. Det er også her du tilmelder dig kurser og eksamen, når det i din uddannelse bliver nødvendigt. Se guide om brug af STADS.

  • studerende.au.dk/arts er din studieportal (du er her lige nu!), hvor al relevant information om undervisning, eksamen, regler, vejledning m.m. er samlet.

Få overblik over IT-systemer på AU

428516 / i40