Studievelkomst i en coronatid

På baggrund af sundhedsmyndighedernes retningslinjer har fakultetsledelsen på Arts været nødsaget til at vedtage en ny ramme for studievelkomsten på Arts i 2020. Det vigtigste for denne ramme er, at alle nye studerende får en god begyndelse på deres uddannelse, og at det samtidig sker på forsvarlig vis for både den enkelte studerende og samfundet. Derfor vil alle aktiviteter - både udendørs og indendørs - afvikles i henhold til kravet om én meters afstand og foranstaltninger omkring hygiejne. Aarhus Universitet stiller naturligvis håndsprit til rådighed hele ugen, både når I er på campus og andre steder i Aarhus, og der bliver sørget for den nødvendige rengøring.

For at sikre en tryg studievelkomst for alle og kunne opretholde sundhedsmyndighedernes krav til bl.a. afstand har Arts, Aarhus Universitet derudover besluttet at årets studievelkomst skal være alkoholfrit. Det betyder, at der ikke må indtages alkohol på noget tidspunkt under det officielle studievelkomstprogram, og at vores tutorer ikke kan lave aktiviteter for jer, der involverer alkohol.

Universitetet følger myndighedernes retningslinjerne, og der kan derfor forekomme ændringer i dit velkomstprogram. Du kan holde dig opdateret på, hvordan Arts, Aarhus universitet forholder sig til Covid19 på studieportalens corona-information.

Få hjælp til at følge dit studie, hvis du er forhindret i at møde op på campus som følge af covid-19

Hvis du er forhindret i at møde fysisk på campus grundet forhold direkte relateret til coronavirussen, kan du søge om at få en studieassistent, der kan formidle indholdet af aktiviteterne på campus.

En studieassistent er en medstuderende, der hjælper dig til at kunne følge med i dit studie, selvom du er nødsaget til at blive hjemme.

Studieassistenten udarbejder noter og optager (efter behov og aftale med underviser) lyd eller video fra forelæsninger, undervisningslektioner og lignende.

Undervisningsassistenten kan alene hjælpe ved at formidle undervisningens indhold. Du skal derfor selv være opmærksom på at du selv skal opfylde de krav om aktiv deltagelse, som fremgår af din studieordning og/eller Blackboard.