Flere priser til it-studerende ved Media Hack Days
Den 2-4. maj blev Media Hack Days afholdt i Aarhus. Målet var at revolutionere medieindustrien. Tre it-studerende, Datalogi deltog i arrangementet og to priser blev hevet med hjem.
Af Anneke Jørgensen
Op mod 60 studerende sad linet op til Media Hack Days, som blev afholdt i starten af maj med The Guardian og Knight-Mozilla OpenNews som hovedsponsorer. Deriblandt var de tre it-studerende, Tom Quast, Nils Kähler og David Andersen. Ud af weekenden blev der skabt otte bud på, hvordan udviklere og journalister sammen kan forny og revolutionere medieindustrien.
IT-uddannelsen bygger bro mellem udvikling og design
Media Hack Days er ikke det første hackathon, som drengene fra it-uddannelsen har deltaget i. Med it-uddannelsen i ryggen er der nemlig gode muligheder for at samarbejde og skabe sammenhold mellem de mange andre typer af uddannelser til arrangementerne, på grund af den brede faglighed. Derudover har weekenden budt på et stærkt samarbejde mellem de studerende og medarbejdere fra de forskellige virksomheder som også var til stede.
- Vi læser alle tre it-produktudvikling og har en blanding af designkurser på arkitektskolen og kurser i software- og produktudvikling på Institut for Datalogi. Derudover har vi et par kurser fra Business and Social Sciences på AU. Vores viden befinder sig imellem disse felter, og derfor er hackathons rigtig appellerende. De andre medvirkende er oftest helt vildt gode til at kode eller gode til at designe. Her kan vi virke som bindeled, forklarer David.
Mediefolk og udviklere i kreativt samspil
I dommerjuryen sad der blandt andet folk fra Information, The Guardian og New York Times, og dermed var det løsninger på journalistbranchens udfordringer, som var i centrum. Omkring halvdelen af deltagerne havde en uddannelse inden for netop journalistikken og den anden halvdel kunne kode og udvikle.
- Det bedste ved netop dette hackathon var, at det handlede om mediebranchen. Jeg vidste ikke ret, meget om journalistbranchen og vidste ikke, hvilke problemer en journalist har i sin hverdag, så det var rigtig spændende at sparre med nogen fra journalistbranchen, fortæller David.
Kamera droner, nyhedsquiz og nyheder baseret på geografi
De tre projekter, som Tom, Nils og David medvirkede i, kan du læse kort læse om her:
Drone Doves: I dag er journalister ofte nødt til at bruge kraner og helikoptere, når de skal have billeder højt oppefra. Det kan derfor være svært at få rigtige gode vinkler. Drone Doves er en udlejningsvirksomhed, som giver adgang til droner med indbyggede kameraer, som kan komme til langt de fleste steder og over længere perioder, hvilket gør dem ideelle til at lave timelapse billeder med. Tom Qaust var med på dette hold.
Geo Newsies: GeoNewsies er en app, der er baseret på nyheder fra bestemte geografiske steder. Den er for eksempel nyttig for forretningsrejsende, som gerne vil holde sig opdateret på de vigtigste nyheder i det land, de skal gøre forretning i. App’en giver derudover både adgang til de vigtigste nyheder fra de traditionelle medier og fra de sociale medier og indeholder blandt andet en top 10 fra twitter. David Andersen var med på GeoNewzies-holdet, som vandt The Guardian’s API award.
WhatHappen: Målet med denne app var at lave gamification af nyheder. Helt konkret lavede holdet en quiz om nyhedsviden fra dagens artikler. Quizzen kan spilles mod ens venner og giver mulighed for at læse artikler med svar på spørgsmålene, hvis man svarer forkert. Svarer man rigtigt, optjenes der point, som kan bruges til at få adgang til det lukkede stof bag betalingsmurerne. Nils Kähler var med på dette hold, der endte som overordnet vinder af Media Hack Days.
Du kan læse mere om weekenden og resultaterne på http://www.mediahackdays.com/ eller Informations blog: https://www.information.dk/mediahackdays