Studievejledningen på Nat-Tech står klar til at byde dig velkommen.
Tillykke med optagelsen på din nye uddannelse på Natural Sciences eller Technical Sciences, Aarhus Universitet! Du er sikkert spændt på alt det nye, der venter dig, og glæder dig til at starte.
På denne side har vi samlet en masse forskellige tips, film og værktøjer, der forhåbentlig vil gøre din opstart lettere. Vi håber, at det er nyttigt, og at du vil vende tilbage til siden, også efter du er begyndt på studiet.
Dét at studere på universitetet kan være meget anderledes end at gå på en ungdomsuddannelse. I filmene nedenfor kan du se, hvordan andre studerende har taklet de forskelligheder, og få tips til hvordan du bedst forbereder dig, hvordan du kan bruge en læsegruppe og finde nyttig viden om din læringsproces.
Besøg også styrkditstudieliv.au.dk, hvor du også kan finde gode råd til din forberedelse, læsegrupper, eksamen mm.
Held og lykke med det!
Venlig hilsen,
Studievejledningen Nat-Tech
Med din studiestart får du en helt ny hverdag. I filmen her kan du høre studerende og undervisere fortælle lidt om deres første tid på studiet.
Du kan blandt andet høre om:
I starten af dit studieliv kan disse fem gode råd være værd at have med:
På universitetet ligger der ikke nødvendigvis et færdigt skema klar til dig ligesom på din ungdomsuddannelse. Du finder dit skema over forelæsninger, holdundervisning/teoretiske øvelser og laboratorieøvelser inde på mitstudie.au.dk.
Førsteårsstuderende, der følger en normal studieplan, bliver automatisk tilmeldt de kurser, som hører til på første studieår. Du vil kunne se, hvordan dine kurser ligger på første studieår, hvis du vælger "Undervisning" og "Undervisningskalender og skema" i menuen og indtaster dit studienummer. Her vil al undervisning i det kommende semester være listet. Du kan slå de enkelte kurser op i kursuskataloget og læse mere om, hvad de handler om og, hvad der forventes i kurset.
Udover din undervisning vil du også have møder med din læsegruppe og forberedelse, og det er aktiviteter, som du skal være opmærksom på at planlægge ind i dit skema. Et fuldt skema for første semester kan derfor eksempelvis se sådan ud:
Dette er blot et eksempel fra Biologi 2019 og ikke det skema, der gælder for dig.
Hvis dit studieprogram afviger fra den normale studieplan, er du dog selv ansvarlig for undervisningstilmelding. Kontakt din studievejleder, hvis du har brug for hjælp til tilmelding. Du kan finde kontaktinformation på studievejledningen på denne side. Efter første år er alle selv ansvarlige for at tilmelde sig undervisningen.
Du kan læse mere om, hvordan du planlægger din studietid på Studypedia og på Styrkditstudieliv.au.dk.
Her kan du lære mere om, hvordan undervisere og andre studerende anbefaler, at du forbereder dig til undervisningen, blandt andet:
Læs mere om forberedelse til undervisningen på styrkditstudieliv.au.dk.
Her kan du høre om, hvordan og hvornår studiegrupper kan bruges i dit studieliv, blandt andet:
04 Læsegrupper from Media Lab - STLL on Vimeo.
Læs mere om studie- og læsegrupper på styrkditstudieliv.au.dk
Her kan du høre studerende og undervisere komme med deres anbefalinger til, hvordan du bedst rammesætter din egen læring, blandt andet:
03 Læringsproces from Media Lab - STLL on Vimeo.
Læs mere om noteskrivning på studypedia.au.dk
Her kan du få gode råd til, hvordan du forbereder dig bedst til eksamen, blandt andet:
Du kan læse mere om dine kursers læringsmål i AU's kursuskatalog, hvor alle kurser er uddybet ift. indhold, eksamensform og læringsmål.
05 Eksamen from Media Lab - STLL on Vimeo.
Læs mere om eksamen på styrkditstudieliv.au.dk og studypedia.au.dk
Alle nye studerende med psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse eller handicap kan få hjælp og støtte hos SPS (Specialepædagogisk Støtte).
Hvis du får brug for hjælp i løbet af din studietid, er du altid velkommen til at kontakte din studievejleder. Du kan finde kontaktinformation og andre vigtige informationer på din studieportal under 'Studievejledning', og du kan se, hvem der er din studievejleder under 'Kontakt studievejledningen'.