AU Summer University

AU Summer University 2022 ansøgningsrunden er lukket. Men hvis du har misset vores deadline og gerne vil på Summer University på AU er du velkommen til at sende os en mail for at høre om muligheden for at blive tilmeldt.

Det kræver at der er plads på faget og at du har plads i dit studieprogram.

Vælg gerne 1-3 fag fra dit studie nedenfor og skriv til os på summeruniversity@au.dk fra din studiemail, så ser vi hvad vi kan gøre for at hjælpe.

Listen nedenfor vil dog ikke altid være fuldt opdateret med hvilke fag der er pladser på, så skriv gerne med mere end et fag, så undgår du for mange mails frem og tilbage med vores kontor. 

Hvilke kurser kan du tage?

Herunder finder du ansøgningsfrister og godkendte kurser - delt op efter hvilket fakultet, du læser på.

Hvordan ansøger du?

Ansøgningsprocessen

Vores ansøgningssystem åbner d. 16/1 2023 og lukker igen d. 15/3 2023. Listen med kurser, der kan tages i sommeren 2023, forventes klar i december. 

Følg de 4 steps herunder for at søge, når ansøgningssystemet åbner. 
Hvis du har spørgsmål, kan du sende os en mail på summeruniversity@au.dk

Step 1: Find din ansøger type

Hvis du som AU-studerende ønsker at tage et Summer University kursus, skal du i første omgang finde ud af, hvilken ansøger type du er.
Vi har fire ansøger typer for AU-studerende:

  • Ansøger til egen studieordning
  • Ansøger med forhåndsgodkendelse
  • Ansøger mellem bch og cand
  • Ansøger Phd

Det første du skal gøre er at finde ud af, om kurset udbydes som en del af din studieordning, og om du har plads i dit studieprogram. Hvis du er i tvivl, om du har plads til kurset, skal du kontakte din lokale studieadministration

Du kan se en oversigt over hvilke kurser, der udbydes pr. studieretning her

Ansøger til egen studieordning
Hvis faget udbydes til din studieretning, er din ansøger type: "Ansøger til egen studieordning" 

Ansøger med forhåndsgodkendelse
Hvis du ikke har plads til kurset i dit studieprogram, eller hvis kurset ikke udbydes af din studieordning, kan du prøve at søge om forhåndsgodkendelse til at følge faget som et gæstefag i stedet for. Du skal søge om forhåndsgodkendelse hos dit eget studienævn, før du sender din ansøgning. 

Hvis faget kræver, at du søger en forhåndsgodkendelse, er din ansøger type: "Ansøger med forhåndsgodkendelse" 

Ansøger mellem bch og cand
Hvis du ønsker at tage kurset som en del af din kandidatuddannelse, inden du starter på kandidaten, er din ansøger type: "Ansøger mellem bch og cand"
Vær opmærksom på, at det ikke er muligt for alle uddannelser

Ansøger Phd
Hvis du er Phd-studerende, er din ansøger type: "Ansøger Phd" 

Step 2: Formalia og dokumentation

Når du har fundet ud af, hvilken ansøgertype du er, er der nogle vigtige overvejelser, du skal gøre dig, og dokumenter du skal have klar, inden du er klar til at ansøge i vores online system.

Ansøger til egen studieordning:
Her skal du sørge for, at det kursus du vil søge, er en del af din studieordning, og at du har plads i dit studieprogram. Hvis du er i tvivl om dette, skal du kontakte din lokale studieadministration. Det er dit eget ansvar, at du kun vælger kurser, som du må tage som en del af dit studieprogram. Vi vil først meget sent opdage, hvis din tilmelding ikke kan godkendes, og her kan det være for sent at få plads på et andet hold.

Ansøger med forhåndsgodkendelse:
Her skal du ansøge om forhåndsgodkendelse hos dit eget studienævn først. Vi anbefaler, at du venter med at søge i vores ansøgningssystem, til du har fået forhåndsgodkendelsen fra studienævnet. Hvis dette ikke kan nåes inden fristen d. 16 marts kl. 12, skal du uploade din kvittering på, at du har søgt om forhåndsgodkendelsen. Du skal være opmærksom på, at nogle kurser kan have faglige forudsætninger og krav, der gør, at du ikke kan optages selv med en forhåndsgodkendelse fra dit studienævn. Du skal derfor orientere dig grundigt om det kursus, du gerne vil søge om; både på vores kursus sider og i kursuskataloget. 

Ansøger mellem bachelor og kandidat:
Først og fremmest skal du være opmærksom på, at ITKO, cand.soc, cand.merc.aud, og alle cand.merc linjer IKKE har mulighed for at følge kandidatfag, inden man er startet på kandidaten. Hvis du ikke læser på en af disse uddannelser, skal du ansøge om optagelse på din kandidatuddannelse, hvis du ikke allerede har gjort dette. Du skal sikre dig, at kurset er godkendt til den kandidat, du søger ind på. Når du ansøger om kurset i vores ansøgningssystem, skal du uploade din kvittering på, at du har ansøgt om optagelse på din kandidatuddannelse. Din tilmelding vil først falde på plads i STADS i juni, når du er endeligt indskrevet på din kandidatuddannelse.

Ansøger PhD:
Her skal du være sikker på, at at kurset kan godkendes som en del af din PhD uddannelse. Når du ansøger, skal du uploade et screenshot eller lign. fra din Phd planner, hvor man kan se, at kurset indgår.

Step 3: Kursusvalg

Når du har sat dig grundigt ind, hvilken ansøgertype du er, samt hvilke krav og formalia der er, er du klar til at vælge dine kurser i ansøgningssystemet.

Du kan se kurserne her eller i kursuskataloget.

Det er vigtigt, at du finder den engelske kursustitel, da det er den, du skal bruge, når du skal søge kurset frem i vores ansøgningssystem. Du skal også notere, hvilket term kurset ligger i.

Du kan vælge 3 prioriteter i hvert term.

Step 4: Ansøg online!

Når du har fundet ud af, hvilken ansøgertype du er, eventuelt fremskaffet dokumentation og fundet ud af, hvilke kurser du vil søge, så er du klar til at søge i vores ansøgningssystem.

Systemet guider dig igennem - hvis du har brug for hjælp til at vælge kurserne i systemet, finder du en kort guide her. 

Ansøger til egen studieordning
Klik her for at ansøge om et fag, som er godkendt til din studieordning, og som du har plads til i dit studieprogram

Ansøger med forhåndsgodkendelse
Klik her for at ansøge om et fag, som du har fået forhåndsgodkendt

Ansøger mellem bch og cand
Klik her for at ansøge om et fag, som er godkendt til din studieordning, og som du vil tage på din kandidat

Ansøger Phd
Klik her for at ansøge om et fag, som skal indgå i dit Phd program

Ansøgnings FAQ (2022)

Hvornår får jeg svar på min ansøgning?

Du får svar på hvilket kursus du har fået plads på i uge 17.
Hvis du ikke har fået plads på nogle af dine prioriteter, så sender vi dig en mail om det og henviser dig til vores restpladsrunde, hvor der kan søges plads på kurser med ledige pladser.

Kan man skifte fag når man først har fået en plads?

Det er desværre ikke muligt at skifte fag når du har først har fået en plads, du kan kun afmeldes via de gældende regler, som er beskrevet i dit optagelsesbrev. 

Er der ventelister til fyldte fag?

Det er desværre ikke muligt at komme på venteliste til fyldte fag, så hvis du ikke har fået plads på en af dine prioriteter, er det fordi faget enten er fyldt eller aflyst og det er dermed ikke muligt at få plads eller komme på venteliste, eller skifte. 

Fordeles pladserne efter først til mølle?/Hvordan fordeles pladserne?

Nej! På ingen af kurserne fordeles pladserne efter først til mølle.

Pladserne fordeles efter en række overordnede principper

Medmindre andet er angivet i kursuskataloget, fordeles pladserne på et kursus til følgende grupper i prioriteret rækkefølge:

  • Aarhus Universitets studerende fra det primære eller de relaterede studieprogrammer
  • Aarhus Universitets studerende fra andre studieprogrammer (meritfag indenfor Aarhus Universitet)
  • Studerende fra andre danske universiteter der søger om kurset som meritmodul samt internationale studerende nomineret via en udvekslings- eller anden samarbejdsaftale.
  • Free movers og andre danske ansøgere (Tomplads)

Indenfor disse grupper fordeles pladserne som beskrevet i kursuskataloget.

Det betyder også at der reelt ikke er nogen forskel på, om du søger faget d. 17/1 eller d. 21/3, så længe du søger  inden d. 21/3 kl. 11.59.

Kan jeg ændre/afmelde min tilmelding?

Du kan IKKE  ændre eller annullere din anøgning i vores ansøgningssystem. Men hvis du fortryder din ansøgning inden 21/3 kl. 11.59 kan du få annulleret din ansøgning ved at sende en mail til summeruniversity@au.dk.

Efter ansøgningsfristen vil du kun kunne afmelde dig kurset efter de samme regler som der gælder for de almindelige semesterkurser.

Er det muligt at tage Summer University uden at kurset tæller med i mit studieprogram?

Nej, det er desværre ikke muligt at tage Summer University som en ekstra aktivitet uden at få det sat ind i din studieordning. Derfor kan du også kun tage Summer University hvis du har plads i dit studieprogram, og kun hvis du har plads indenfor den gruppe af kurser, som dit Summer University kursus hører til.

Jeg kan ikke finde det kursus jeg er interesseret i i stads?

Summer University fagene skal ikke søges i Stads. Hvis du følger vores 4 steps til at sende en ansøgning kommer du automatisk frem til vores ansøgningssystem.

Vores tilmelding er åben 17/1 - 21/3 kl. 12:00.

Hvad gør jeg hvis jeg både vil søge et kursus fra eget studieprogram og et jeg skal bruge forhåndsgodkendelse til?

AU-studerende der ønsker både at søge kurser der udbydes af deres eget studieprogram og kurser de har fået forhåndsgodkendt af deres studienævn skal lave to ansøgninger. Du skal oprette en ansøgning som "Ansøger til egen studieordning" og "Ansøger med forhåndsgodkendelse"

Kan jeg tage Summer University kurser som en del af min kandidatuddannelse inden jeg starter på min kandidat?

Studerende, som optages på følgende uddannelser, har ikke adgang til at følge kandidatfag:

- ITKO

- Cand.merc. (alle linjer)

- Cand.soc.

- Cand.merc.aud.

Medmindre du har søgt om optagelse på ovenstående kandidatuddannelser skal du følge denne procedure:

1.Søge almindelig optagelse på din kandidatuddannelse, hvis du ikke allerede har gjort det. Husk at ansøgningsfristen udløber til midnat mellem d. 1. og 2. marts. Systemet er meget langsomt, så start i god tid.

2.Tilmelde dig Summer University kurset inden d. 21. marts kl. 12, via dette link,  når systemet beder om en forhåndsgodkendelse, skal du uploade kvittering for modtagelse af ansøgning om optagelse, som du har fået i ansøgningsportalen i forbindelse med, at du har søgt optagelse på kandidatuddannelsen. Kvitteringsbeskeden finder du under Beskeder, når du logger ind i ansøgningssystemet.

Midt april får du svar fra Summer University, på hvilket fag du er kommet ind på, herefter vil du kunne se faget i stads.

Du vil senest 1. juni få besked om optagelse på din kandidatuddannelse, og skal senest 15. juni bekræfte din studieplads. (OBS: Hvis du har søgt andre kandidatuddannelser end din retskravsuddannelse, er det under forudsætning af, at du bliver optaget på uddannelsen)

Du vil omkring d. 22. juni få en besked om, at du er indskrevet på din kandidatuddannelse. Herefter vil din tilmelding til Summer University falde på plads.

Indtil du er indskrevet, vil din tilmelding på Summer Uni faget stå som afvist i stads, også selvom du har fået besked om at du er optaget på faget. Du skal dog ikke være bekymret, det betyder ikke, at du ikke er tilmeldt kurset. 

Vær opmærksom på at studerende, der allerede er indskrevet på en kandidatuddannelse har fortrinsret til kurser med adgangsbegrænsning frem for studerende med en midlertidig indskrivning.

Kan jeg søge uden jeg har min forhåndsgodkendelse og så sende den senere?

Det vil være en fordel, hvis du har din forhåndsgodkendelse INDEN du opretter din ansøgning.

Ingen af kurserne fordeles pladserne efter først til mølle. Det betyder også at der reelt ikke er nogen forskel på, om du søger faget d. 17/1 eller d. 21/3, så længe du søger  inden d. 21/3 kl. 11.59.

Hvis du først får din forhåndsgodkendelsen efter den d. 21. marts kl.11.59 skal du søge faget inden og oploade en kvittering for at du søgt en forhåndsgodkendelse. Herefter kan du sende os din forhåndsgodkendelse pr. mail, når du modtager den.

Desværre kan vi ikke give dig en plads på dit ønskede kursus før vi har forhåndsgodkendelsen.

Kontakt

Spørgsmål skal sendes fra din AU-mail til
summeruniversity@au.dk