EDE-studerende fra AU Herning deltog i HI-messen med Eco-marathon-bil

Zenith33 blev fremvist til HI-messen af de studerende bag bilen og femtepladsen i dette års Shell Eco-Marathon.

12.09.2013 | Rikke Henneberg

Lektor Morten Opprud Jacobsen fremviser Zenith33 på HI-messen.

Lektor Morten Opprud Jakobsen havde sammen med de elektronikingeniørstuderende, som deltog i Shell Eco-Marathon 2013, taget deres bil Zenith33 med på HI-messen for at vise den frem til de over 16.000 gæster på messen.

Zenith33 blev beundret af mange messebesøgende, både de almindelige nysgerrige besøgende, men også potentielle, fremtidige studerende var forbi messestanden for at stille spørgsmål til Morten Opprud Jakobsen og de studerende. Spørgsmålene gik på alt fra bilens forskellige dele og kompetencer til spørgsmål om elektronikingeniøruddannelsen.

Zenith33 var også rundt og besøge de af dens sponsorer, som også havde stande på messen, og samtidig forsøgte man at tiltrække nye sponsorer til næste års Shell Eco-Marathon, hvor holdet håber at forbedre femtepladsen fra i år.

Baggrund
Zenith33 er udviklet i et samarbejde mellem studerende fra elektronikingeniøruddannelsen på AU Herning og fra mekanikingeniøruddannelsen på Aarhus Universitet Ingeniørhøjskolen. Det er en batteridrevet elbil suppleret af solceller, som de studerende til Shell Eco-Marathon i maj fik til at køre 661,81 kilometer på én liter benzin. Man kan følge med i Zenith33 og teamets arbejde frem til næste års Shell Eco-marathon på Facebook.

Studerende