Bliv inspireret

Når AU-studerende kommer hjem fra et udvekslingsophold, besvarer de et evalueringsskema, som du kan have stor af glæde af at læse. Du finder evalueringer fra hjemvendte studerende i MoveOn under de enkelte universiteter. Evalueringerne indeholder masser af nyttig viden for dig, som er i gang med at planlægge et udvekslingsophold.

Ikke mange vælger destination som Ebbe og man kan spørge sig selv, hvorfor dog ikke?

Ebbe tog til Ljubljana i Slovenien sammen med sin kæreste. Ebbe læser Statskundskab og kæresten læser Antropologi. Der var flere grunde til at de valgte Slovenien. Det var nemt at komme af sted sammen til Ljubljana, der er en fantastisk smuk natur, byen er en lille kulturel storby og det var forholdsvis nemt at vælge fag på engelsk.

 

Camilla læser Statskundskab og tog til Warszawa i Polen på sit 9. semester. Camillas familie har rødder i Polen, så Camilla havde en nysgerrig for dette land – og hun ville gerne have be- eller afkræftet nogle af sine fordomme om Polen. For Camilla viste Warszawa sig at være en lille perle. Økonomisk viste turen sig også at være fordelagtig. 

Torben havde ikke lyst til at drage til Australien og USA, som så mange andre gør, men ville i stedet prøve en mindre ”berømt” destination. For Torbens valg af destination var det faglige af stor betydning, ligeledes sikkerheden for at få fag på engelsk. For Torben blev det sociale ved et studieophold i udlandet af overraskende stor betydning. Torben læser Matematik på AU.

Maja læser antropologi og tog på studieophold i Göteborg. Her læste Maja kriminologi, som ikke udbydes på AU. Maja blev så glad for faget kriminologi, og det viste sig, at studieopholdet kan betyde en ændring for hendes studieplaner.

"Hvis ikke man kan få det fag man gerne vil herhjemme, så er verden jo åben for en. Så det er bare med at undersøge hvor i verden, de har de fag, man gerne vil have, og om der måske er nogle lande, der er specielt gode inden for det område."

Jakob læser spansk og valgte at rejse ud på egen hånd. Jacob tog på studieophold til Alicante i Spanien.

Da han tog alene af sted, fik han meget mere ud af opholdet, end han havde forventet. Han blev især godt integreret i det lokale miljø og med de øvrige internationale studerende, som han efterfølgende har besøgt.