Studerende

Året bedste afhandlinger præmieret ved fællesdimission på Aarhus Universitet

Ved Erhvervsøkonomis og Sprog og Kommunikations årlige dimission, kårede Eksportforeningen årgangens bedste afhandlinger. Foruden titlen blev vinderne også præmieret med pengepræmier for deres arbejde med at fremme eksporten.


Randi Mortensen og Magnus Skriver


Morten Schou Jakobsen og Mads Nedergaard

Af Line Ziegler Laursen

 

Fredag den 5. oktober kårede Eksportforeningen den bedste bachelor- og kandidatafhandling fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences.

 

Priserne gik til Morten Schou Jakobsen og Mads Nedergaard for deres bachelorprojekt ”Kultursammenstød i integrationen af opkøbte virksomheder” samt Magnus Skriver og Randi Mortensen for deres kandidatafhandling ”Danish export potential in the N-11 Markets - A dynamic gravity approach”.

 


Ny viden på eksportområdet

Opgaverne blev udvalgt, fordi de begge med stor ekspertise har formået at tilføre ny viden til eksportområdet.

 

- Kulturelle forskelle giver udfordringer, og derfor ønskede vi at skrive en opgave om netop de udfordringer, der opstår, når en dansk virksomhed opkøber udenlandske virksomheder, fortæller Morten Schou Jakobsen om det vindende bachelorprojekt.

 

Både Morten Schou Jakobsen, der oprindeligt er fra Stavtrup ved Aarhus, og Mads Nedergaard, der oprindeligt er fra Hjørring i Nordjylland, har netop afsluttet HA Almen og er nu påbegyndt kandidatuddannelserne ‘International business’ og ‘Finance and International Business’ ved Aarhus Universitet, Business and Social Sciences. 

 

Alle prismodtagerne glæder sig over hæderen, selvom det også kom som en overraskelse.

 

- Vi havde ikke forestillet os, at det var noget, vi skulle vinde, så vi er overraskede, men glæder os også over det skulderklap, det er, siger Magnus Skriver.

 

Magnus Skriver og Randi Mortensen afsluttede begge kandidatuddannelsen i ’International Economic Consulting’ ved Aarhus Universitet, Business and Social Sciences. Magnus Skriver, der oprindeligt er fra Spentrup ved Randers, er i dag projektansat ved Ennova, mens Randi Mortensen, der oprindeligt er fra Aulum i Vestjylland, i øjeblikket er arbejdssøgende.

 

 


Studerende, der forstår eksportens betydning, hædres

Det er tredje gang, at Eksportforeningens pris uddeles. Foruden den ærefulde titel følger også henholdsvis 8.000 kr. for den vindende bacheloropgave og 12.000 kr. for den vindende kandidatafhandling.

 

- Det er vigtigt ikke at glemme eksportens betydning, så vi vil gerne hædre studerende, der genererer ny viden på området, som kan komme os til gavn, forklarer direktør i Eksportforeningen Ulrik Dahl.

 

Eksportforeningen er en privat, landsdækkende forening, der arbejder for at gøre medlemmernes eksportarbejde nemmere og mere effektivt. Foreningen består for tiden af ca. 500 medlemsvirksomheder og fungerer som eksportnetværk, hvor medlemmerne kan udveksle viden, erfaringer og kontakter. Foreningen gennemfører årligt ca. 35 kollektive eksportfremstød i hele verden.

 

 


Yderligere oplysninger

Magnus Skriver
Vinder af Eksportforeningens pris for bedste kandidatafhandling
Tlf.: 61 16 07 62
E-mail: mskriver84@gmail.com


Morten Schou Jakobsen
Vinder af Eksportforeningens pris for bedste bachelorprojekt
Tlf.: 22 84 16 17
E-mail: mortensj@gmail.com


Sebastian Schwarz
Executive Assistant i Eksportforeningen
Tlf.: 23 66 77 88
E-mail: sebastian.schwarz@dk-export.dk

 

Oops, an error occurred! Code: 202112080211248efe65bb