ASB – Ghetto eller smeltedigel?

Canada, Sydafrika, Rumænien, Frankrig, Kina? Hele verden er repræsenteret på ASB, der dermed er en sand smeltedigel af nationaliteter. Eller hvad? For spørgsmålet er, om ASB's studerende blander sig på tværs af kulturerne, eller om de snarere lever i en række parallelsamfund uden den store kontakt til hinanden?Henover sommeren er ASB blevet endnu mere international. De internationale uddannelser har trukket flere studerende til, og antallet af udenlandske studerende på Fuglesangs Allé er fordoblet. Så burde banen være kridtet op til et internationalt studiemiljø i særklasse med gode muligheder for at lære alverdens kulturer at kende både fagligt og socialt.

Men spørgsmålet er, om mangfoldigheden blot er en kulisse, som vi bevæger os rundt i, eller om man som studerende på ASB udnytter den mulighed, der ligger lige foran én, for at skabe internationale venskaber og få indsigt i andre kulturer?

Mange danske virksomheder har brug for medarbejdere med gode sprogkompetencer og viden om andre landes kulturer. Begge dele sigter ASB's internationale uddannelser på, men ét er teoretisk viden om international business og interkulturel kommunikation, noget andet er det konkrete kendskab til, hvordan det i praksis er at arbejde sammen mennesker fra andre lande. Samarbejde med udenlandske kolleger er for mange studerende den virkelighed, der møder dem, når de kommer ud i deres første job. Og de mange nationaliteter, der efterhånden findes på de forskellige uddannelser er en oplagt mulighed for, at man i løbet af studietiden kan skrive den ekstra kompetence, som multikulturelt samarbejde er, på sit CV.

Men udnytter man den mulighed? Eller er det oftere reglen end undtagelsen, at man finder sammen med andre danskere, franskmænd eller kinesere, når man skal lave gruppeprojekter? Kort sagt – ER ASB en stor lykkelig multikulturel smeltedigel, hvor studerende mødes på kryds og tværs af nationaliteter og sprog? Eller er det hjemsted for en masse store og små nationale ghettoer? Det har ASB Outline sat sig for at undersøge nærmere.

Oops, an error occurred! Code: 20211207025409b5614077