ASB godt repræsenteret til Grundfos Challenge

18.04.2006

Marie Grønlund, Tomas Olesen og Sune Nabe Frederiksen har netop repræsenteret Handelshøjskolen i Århus til Grundfos Challenge. De beskriver konkurrencen som seks spændende og lærerige dage med hårdt arbejde fra morgen til aften i de bedst tænkelige rammer

Konkurrencens tema, Fremtidens globale vandforsyning, var givet på forhånd, men selve problemstillingen blev først afsløret mandag - fire dage før gruppens løsning skulle præsenteres. En noget mere abstrakt problemstilling, end der normalt arbejdes med i undervisningen: Storbyområder med mangel på vand. Gruppens forslag til en løsning gik på et kursskifte hos Grundfos fra at være pumpeleverandør til at være vandproducent. En langsigtet løsning med en tidshorisont på 25-30 år.

De tre deltagere, der efterhånden er ved at have hvilet ud oven på en hektisk uge, fortæller om arbejdet med opgaven:

Sune Nabe Frederiksen, stud.merc i Finance og International Business
- Det var spændende at prøve at bryde en abstrakt problemstilling ned på så kort tid. Selve den måde, vi strukturerede problemstillingen på, kan også overføres til andre områder, blandt andet til vores hovedopgave, som vi er ved at lave nu.

Tomas Olesen, stud.ling.merc i Virksomhedskommunikation
- Man måtte lægge sin akademiske stolthed lidt på hylden og skære helt ind til benet. Løsningen skulle kun fylde fem sider, så alle mellemregninger og henvisninger til modeller og teorier skulle skæres væk.

Marie Grønlund, stud.merc i Logistik
- Arbejdet føltes ikke særlig teoretisk - jeg havde en masse noter med, men dem brugte vi ikke. Jeg er vant til at arbejde meget dybere med tingene, så jeg skulle lige vænne mig til at det skulle trækkes op på et højere plan uden konkrete tal. Og så blev jeg overrasket over, at jeg faktisk var bedre til at få ideer, end jeg forventede. Der var ligesom lagt op til på forhånd, at Tomas og Sune var de kreative - men der kunne jeg faktisk godt være med.

Lærerigt tværfagligt samarbejde
De tre studerende er enige om, at det, de har lært mest af, er at arbejde sammen i en tværfaglig gruppe. Det giver forskellige perspektiver på at løse en opgave, mens de også har haft en fælles base: en god forretningsforståelse, som er udviklet gennem deres tid på Handelshøjskolen i Århus.

De kunne godt tænke sig, at der også bliver mulighed for tværfagligt samarbejde i studierne, så man kan vælge tværfaglige valgfag eller skrive projekter sammen med studerende fra andre institutter.

- Det giver meget mere, når der er forskellige fag repræsenteret i en gruppe. Det er jo egentlig mærkeligt, at man skal uden for skolen for at prøve det. Der er jo masser af muligheder for det - så kunne man blive klogere på, hvad man ellers kan lære her på stedet, siger Tomas Olesen.

Tæt opløb
Marie, Tomas og Sune beskriver Grundfos Challenge som en helt igennem positiv oplevelse, der oversteg forventningerne og gav et rigtigt godt indtryk af Grundfos.

- De gav os hele vejen igennem alle ressourcer, man kunne forestille sig. Både i forhold til muligheden for at interviewe direktører i virksomheden og få input til projektet og i form af perfekte fysiske rammer, siger Sune Nabe Frederiksen.

Det blev Copenhagen Business School, der løb af med sejren inden for den økonomiske kategori, som Handelshøjskolen i Århus deltog i. Det har dog ikke lagt en dæmper på Marie, Tomas og Sunes positive oplevelse:

- Vi fik at vide af Lars Kolind, at det var tæt opløb mellem vores gruppe og CBS, og vi fik også meget positiv respons fra de andre deltagere. Vores vigtigste målsætning var heller ikke at vinde, men at være stolte af vores præstation - og det er vi, fortæller gruppen.

> Læs ASB-gruppens bud på en løsning af konkurrencens problemstilling

> Læs mere om Grundfos Challenge her