ASB Sport – international profilering og integration

17.06.2005

Handelshøjskolens sportsforening ASB Sport bidrager både til at profilere Handelshøjskolen internationalt og spiller en vigtig rolle i integrationen af de internationale studerende

Handelshøjskolen er blevet internationalt anerkendt – inden for kvindefodbold.

Sidst i april tog knap 40 studerende fra Handelshøjskolens sportsforening ASB Sport til Paris for at deltage i den internationale sportsturnering "Tournois des 5 ballons", og Handelshøjskolens pigefodboldhold vendte hjem med pokalen.

- Vores pigefodboldhold vandt turneringen over værtsholdet, så det var ret stort, fortæller Thomas Mathiasen, formand for ASB Sport.

Bidrager til international profilering

- Fokus for turneringen var naturligvis sport, men der er også andre tungtvejende argumenter for at deltage i sådan et arrangement. Vi fik en kulturoplevelse, mødte en masse andre studerende og fik skabt et godt sammenhold mellem deltagerne, fortæller Thomas Mathiasen og tilføjer, at man havde et klart ønske om at bidrage til at profilere Handelshøjskolen i en international kontekst.

– Ikke mindst fordi vores pigehold vandt turneringen, formåede vi at gøre os kendte blandt studerende fra hele Europa, og det kan jo give et afkast i form af flere udvekslingsstuderende. Faktisk har ASB Sport allerede bidraget til at tiltrække i hvert fald to studerende fra udlandet (USA). De valgte simpelthen at komme hertil efter at have fået anbefalet vores basketballhold fra en af deres venner, som tidligere havde været udvekslingsstuderende på Handelshøjskolen. Det må jo siges at være en succeshistorie, fastslår Thomas Mathiasen.

God måde at integrere internationale studerende på

ASB Sport spiller en særlig rolle i forhold til de udenlandske studerende. Foreningen har omkring 100 medlemmer og heraf kommer knap 30 fra udlandet.

- Vi gør en del for at få udvekslingsstuderende med i foreningen. Stort set alt vores materiale findes på engelsk inklusiv vores hjemmeside, og vi søger for at gøre opmærksom på vores aktiviteter i rusugen for de internationale studerende, forklarer Thomas Mathiasen.

Støtte fra rektor

Potentialet for at skabe sammenhold på tværs af studier, integrere internationale studerende og profilere Handelshøjskolen i udlandet er man også opmærksom på i direktionen, der derfor har støttet de studerendes deltagelse i turneringen i Paris med 40.000 kr.

- ASB Sport formår at tiltrække mange internationale studerende, og det er derfor en vigtig aktivitet at støtte. Derudover bidrager vi gerne til, at de studerende tager til udlandet og profilerer Handelshøjskolen. Det medvirker jo til at gøre os kendte blandt andre universiteter og måske øge antallet af udvekslingsstuderende, fortæller rektor Børge Obel.

Læs mere om ASB Sport på foreningens hjemmeside

MGE