ASB-studerende skal genanvende på ny bæredygtig basarStuderende fra ASB får nu mulighed for at gå fra løs snak til konkret handling i indsatsen for et mere bæredygtigt samfund. Initiativet Bæredygtig Basar på ASB skal få de studerende til at genbruge.

Reduce, Reuse and Recycle er blevet de nye globale modeord i kampen for et mere bæredygtigt samfund. Og netop Reuse-delen bliver nu konkretiseret på ASB, hvor studerende på en ny bæredygtig basar kan sælge og købe deres brugte tøj.

- Vi studerende bruger rigtig mange penge på nyt tøj, selvom mange af os ligger inde med næsten ubrugt tøj i skabene, som vi ofte bare er blevet trætte af. En af idéerne med Bæredygtig Basar er, at flere studerende skal få øjnene op for, hvor meget flot og næsten ubrugt tøj, man kan få til billige penge, siger projektleder Line Ejby Sørensen.

Ud over selve køb-og-salg-delen vil basaren også sætte fokus på de miljømæssige, økonomiske og sociale konsekvenser ved tekstilindustrien og overforbruget af tøj. For at de studerende fortsat skal satse på genbrugstøj, har Bæredygtig Basar allieret sig med internetsiden Trendsales.dk, som giver samtlige af basarens fremmødte 30 dages VIP-medlemskab på siden.

Bæredygtige firmaer præmierer gode ideer
Bæredygtig Basar, som udspringer af ASB's overordnede strategi om bæredygtig vækst via innovation, vil ud over køb og salg af tøj også forsøge at få de studerende i tale omkring nye ideer til mere langsigtet bæredygtighed i hverdagen.

Derfor lanceres også en ide-konkurrence, hvor de studerende kan komme med deres idéer til, hvordan bæredygtighed kan gøres til en del af både den studerendes og den almindelige borgers liv og hverdag. Gruppen bag Bæredygtig Basar har i den forbindelse søgt støtte og sponsorgaver fra en række firmaer med en grøn og bæredygtig profil.

- Vi er i kontakt med flere lokale konceptuelle forretninger, som fører produkter, der repræsenterer bæredygtighedsaspekter som økologi, fair trade, genbrug og velgørenhed, og en række af dem har støttet med flotte præmier. Vi håber herved at få vist de mange forskellige dimensioner af bæredygtighed og tiltrække en masse mennesker, fortæller Line Ejby Sørensen.

Præmierne, som de studerende kan vinde i idékonkurrencen, er blandt andet en cykel fra Eco2bike, som er det danske bud på verdens mest miljøvenlige cykel og et gavekort til Palace, som fører moderne og luksuriøst økologisk tøj.

Bæredygtig Basar afholdes 22. april 2010 fra 14.00 til 20.00 i Aulaen på ASB

Læs mere om "Bæredygtig vækst via innovation" på ASB

Læs mere om Bæredygtig Basar

For flere oplysninger, kontakt venligst:Projektleder Line Ejby Sørensen
Tlf.: 86 48 68 73 / 2212 0122

Email: lies@asb.dk

Oops, an error occurred! Code: 2023033000220195fca381