ASB-studerende vinder Grundfos Challenge

19.03.2007

Tre studerende fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet blev i fredags kåret som vindere af årets Grundfos Challenge

Kulminationen på en oplevelsesrig, men også krævende arbejdsuge, blev nået, da Grundfos sent fredag kunne udpege vinderne af årets Grundfos Challenge-konkurrence for 42 studerende fra landets bedste uddannelsesinstitutioner.

Vinderprisen blandt de økonomistuderende på 75.000 kr. gik til Anne Høj Pedersen, Martin Klint Hansen og Thomas Ommen fra Handelshøjskolen i Århus, Aarhus Universitet.

Dommerpanelets begrundelse for, at netop disse tre studerende havde vundet konkurrencen var, at de havde givet en velunderbygget og stilsikker præsentation. Løsningen var nytænkende og en hands-on-måde at konkurrere på 'Life Cycle Cost'. Løsningen var ydermere understøttet af en banebrydende finansieringsmodel.

Gruppen kom med et forslag til, hvordan Grundfos, ved at ændre radikalt ved cash-flowet ved salg af pumper til grundvandspumpning, kan eliminere en række bekymringer hos kunderne OG stadig tjene penge. Ifølge de tre studerende kan dette værktøj give Grundfos adgang til markeder, der ellers ikke ville være tilgængelige.

Det er andet år i træk, Grundfos har inviteret de studerende til en ugelang dyst på innovation, kommunikation, talent og holdarbejde. Pumpevirksomheden havde igen stillet et stort fagligt netværk og sit uddannelsescenter – The Poul Due Jensen Academy - til rådighed for de studerende. De studerende havde så fra mandag formiddag til torsdag eftermiddag til at arbejde sig frem til, hvordan de vil tackle en af tidens helt store udfordringer – at finde innovative løsninger på fremtidens vandproblemer.

> Læs mere om Grundfos Challenge - bl.a. om de andre vindere

Fra venstre ses bestyrelsesformand i Grundfos Niels Due Jensen, Anne Høj Pedersen, Thomas Omme, Martin Klint Hansen, repræsentant fra Handelshøjskolen i Århus Peder Østergaard og Jesper Kunde, der overrakte prisen.

Yderligere oplysninger:
kommunikationschef Trine Højer 4019 9063.