ASBIS skaber netværk for studerende

10.11.2005

Sidste år gik en række udenlandske studerende sammen om at danne ASBIS (The Aarhus School of Business International Society). Formålet var at skabe et uformelt netværk eller samlingssted for alle studerende – og ikke kun udenlandske, som mange fejlagtigt tror, understreger leder af ASBIS, John Corey Morris:

Formand for ASBIS John Corey Morris- Mange tror fejlagtigt, at ASBIS kun er for udenlandske studerende. Men det er det slet ikke. Målet er at skabe et netværk blandt alle studerende, hvor man uformelt kan mødes – både fagligt og socialt.

ASBIS' aktiviteter bærer da også præg af at være både faglige og sociale. For eksempel har man lige holdt Halloween-fest, og snart går turen til mejerigiganten Arla for at høre om andelsselskabets HR-politik.

Vil skabe kontakt gennem underviserne

Ellers er Klubben hver tirsdag eftermiddag samlingsstedet, hvor man uformelt kan mødes og snakke om fremtidige jobmuligheder, juleøllens indtog i Danmark, skolens målsætning om at være international institution eller noget helt fjerde.

- Det kræver ikke noget medlemskab at være med. Det eneste, der sker, er, at du bliver tilmeldt en mailingliste, hvor vi så informerer om de tiltag, vi barsler med, siger amerikaneren John Corey Morris.

Han håber meget på at kunne skabe opmærksomhed om ASBIS hos underviserne, og at eleverne derigennem bliver gjort bekendt med foreningen og dens arbejde for integrationen mellem de studerende.

Vil linke kulturer sammen

ASBIS sigter mod at forbedre integrationen mellem studerende fra forskellige nationaliteter ved at tilbyde en ny mulighed for kommunikation, information og rådgivning.

- At linke forskellige kulturer og få dem til at møde hinanden er essensen af vores eksistensberettigelse. Vi er sikre på, at vi med ASBIS kan være med til at udvikle dette forhold mellem studerende med forskellig kulturel baggrund, siger John Corey Morris.

Egentlig var formålet med ASBIS, da den blev grundlagt, at skabe mulighed for udenlandske studerende for at integrere sig bedre med danske studerende. Men i dag vil ASBIS gerne være et sted, hvor alle studerende kan mødes – uanset nationalitet.

- Det er lidt dobbeltmoralsk fra skolens side, at den gør forskel ved at kalde nogle udenlandske studerende og andre danske, når skolen har det som et mål at være international. Så burde alle vel være internationale studerende, spørger John Corey Morris retorisk.

> Læs mere om ASBIS

> Kontakt John Corey Morris på mail eller telefon 2099 7065