Byggesag trækker i langdrag for Handelshøjskolen

20.12.2005

Bestyrelsesformand Erik Højsholt uforstående overfor langsommelig byggesag

- Langsommelig sagsbehandling af en byggetilladelse for Handelshøjskolen i Århus har forsinket projektet i næsten et år, og det kan føre til øgede renteudgifter, ekstra lejeomkostninger og en håbløs lokale-situation, har formand for Handelshøjskolens bestyrelse Erik Højsholt i dag udtalt til Jyllands-Posten.

Erik Højsholt er meget uforstående overfor, hvorfor sagen, der hviler på et færdigt byggeprojekt og godkendt finansiering, kan køre så lang i statsligt regi.

I mangel på lokaler er Handelshøjskolen klar til at bygge en ny fire-etagers bygning til undervisning og forskning for i alt 150 mio. kr., og Århus Byråd gav i januar sin tilladelse til byggeriet. Siden har man ventet på at få sagen behandlet og sendt videre til Folketingets finansudvalg, som skal godkende ansøgningen. Kommitteret i Videnskabsministeriet, Rudolf Straarup, har udtalt, at sagen har en betydelig interesse blandt ministre, som vil sikre sig, at det bliver en sikker investering. Så derfor er det en lidt kompliceret proces.

Fra Jyllands-Posten side 2, 20. december 2005 - Originaloverskrift: Staten forsinker bygge-projekt