Date dig til et job - også i udlandet

08.11.2006

På JOBdating med ASB Karrierecenter kan du møde dit drømmejob. Konceptet ligner speed-dating med ti minutters møder med repræsentanter fra forskellige virksomheder, som alle har konkrete jobtilbud med sig i tasken.

En lille klokke ringer, når det er tid til at finde hen til en ny samtalepartner. Seks kontaktpersoner fra store og små virksomheder står klar med 13 jobtilbud til ASB-studerende, der snart er færdige med deres speciale.

Der er duge, levende lys og saltstænger på bordene, og en enkelt virksomhed har endda medbragt en skål med bolsjer. Der gives håndtryk, og snakken går henover de små borde og hos de studerende, der står i kø og venter på, at det bliver deres tur til at gøre et godt indtryk hos virksomhederne.

Det er første gang ASB Karrierecenter har arrangeret JOBdating med faste stillinger. Målet er at give de studerende og virksomhederne adgang til at mødes med hinanden.

"JOBdating handler ikke om at få underskrevet en masse kontrakter. Formålet er at give speciale-studerende og deres potentielle arbejdsgivere mulighed for at mødes i et uformelt forum", fortæller Rasmus Jakobsen fra ASB Karrierecenter.

Rejs til Riga
Agnese Orupe er Recruitment Manager. Hun er rejst fra Letland for at møde kvalificerede ansøgere til translatørjobs i den store internationale virksomhed Euroscript. I Glassalen står hun ved et af de små borde og glæder sig til de studerende begynder at henvende sig hos hende.

"Det er en god mulighed for mig for at få et indtryk af den enkelte studerende. Og for at få formidlet, hvilke muligheder vi kan give dem, og hvilke krav vi stiller", siger Agnese Orupe.

En af de studerende, der står i kø ved Euroscript er Dorthe Bodholt, som snart er færdig som cand.ling.merc. i engelsk.

Egentlig kommer hun mest for at høre om mulighederne som herboende freelancer for virksomheden, men undervejs i de ti minutters samtale får hun alligevel svar på en del spørgsmål om jobmulighederne på kontoret i Riga. 

 "JOBdating er en god mulighed for at se, hvilke jobmuligheder der findes inden for mit fag. Og så var det dejligt at kunne stille spørgsmål til konkrete job uden at føle sig presset, som man godt kan gøre i en jobsamtale", siger Dorthe Bodholt.

Fri snak med virksomhederne 
Syv runder af ti minutter når job-daterne igennem, før alle de studerende har talt med de virksomheder, de havde interesse i. Efter de personlige møder ved de små borde byder ASB Karrierecenter på sandwich og sodavand – og på et frirum, hvor de studerende kan få stillet de sidste spørgsmål til virksomhederne eller forsøge at sikre sig, at netop deres drømmejob måske bliver tilbudt.

Fakta om job-dating

  • Job-dating blev afholdt første gang 1. november 2006
  • 16 studerende fra ASB deltog i arrangementet
  • 6 virksomheder deltog med ialt mere end 13 jobmuligheder
  • De deltagende virksomheder var Insource Gruppen, SIA Euroscript Baltija, NNIT, Rambøll Management, KeyResearch og Dansk Supermarked A/S
  • Karrierecenteret planlægger at arrangere en ny omgang job-dating om et halvt år
  • Læs mere om job-dating

Af Julie Bauer