Eksperter til studerende: Der er stadig brug for jeres viden

26.05.2009 | hevm

Finanskrisen gør, at virksomhederne ikke ansætter nær så mange nyuddannede som tidligere. Dermed begår virksomhederne en stor fejl, mener flere eksperter fra ASB. De studerende besidder nemlig unikke kompetencer, som virksomheden har brug for – ikke mindst i krisetider

Ansættelsesstop, fyringsrunder og et endnu større fokus på bundlinjen hos virksomhederne er blot nogle af de konsekvenser, som finanskrisen har ført med sig, og som gør, at mange nyuddannede oplever, at det er svært at finde job. Men det er en uheldig tendens - ikke mindst for virksomhederne, der ved at frasortere de nyuddannede går glip af unik viden og kompetencer, lyder vurderingen fra flere forskere ved ASB.

Kommunikationen skal styrkes, ikke nedskæres
Ifølge Finn Frandsen, der er ekspert i krisekommunikation ved ASB, er det en stor fejl, når virksomhederne vælger at skære ned på kommunikation og markedsføring i krisetider. Netop kommunikationen bør styrkes i krisetider, så virksomheden ikke lider tab, hverken økonomisk, ressourcemæssigt eller på troværdighedskontoen.

- For virksomhederne er det vigtigt at have folk, der har en viden om, hvordan man kommunikerer strategisk i en krise, både over for medarbejderne og omverdenen, og hvordan den kommer bedst ud af krisen og bevarer sit gode omdømme, lyder det fra Finn Frandsen.

Han mener, at de studerende fra ASB qua deres uddannelse har rigtig gode forudsætninger for netop at kunne varetage sådanne ansvarsområder.

- Alle vores kommunikationsstuderende på kandidatniveau uddannes i strategisk forandringskommunikation og kriseledelse. Det er unikke kompetencer, som erhvervslivet virkelig har brug for, ikke kun nu under finanskrisen men hele tiden, forklarer Finn Frandsen.

Finansiel viden er en eftertragtet kompetence
Professor i finansiering Anders Grosen fra ASB er enig i, at de studerende fra ASB stadig skal tro på, at de har en masse at tilbyde erhvervslivet. Virksomhederne har netop nu brug for folk med finansiel og økonomisk forståelse, der ved, hvordan det finansielle system fungerer. Han forudser derfor, at kandidater med speciale i finansiering vil blive særligt efterspurgt af erhvervslivet.

- Siden krisen brød ud, har vi oplevet en forbløffende mangel på forståelse fra ikke-finansielle virksomheder for, hvordan det finansielle system virker. Vi har behov for flere folk med finansiel viden til at styrke det skrøbelige finansielle marked, så vi kan komme ovenpå igen, lyder det fra Anders Grosen.

Han mener, at fremtidens kandidater således bærer et stort ansvar for at bidrage til løsningen af problemerne i fremtiden. Og netop den opgave vil kandidaterne fra ASB være godt klædt på til, mener professoren.
Du kan læse meget mere om finanskrisen på ASB's temaside.

Yderligere oplysninger:
Professor Anders Grosen