Essaykonkurrence: Dit bud på et godt studiemiljø kan være guld værd

29.03.2007

Af videnskabsminister Helge Sander (V)

Danmark skal have universitetsuddannelser i verdensklasse. Det forudsætter et stimulerende, inspirerende studiemiljø. Derfor har Videnskabsministeriet udskrevet en essaykonkurrence blandt alle studerende på de videregående uddannelser om det gode studiemiljø med fokus på de fysiske rammer.

Jeg har for nylig været på besøg i Australien og Singapore og oplevet, hvordan ny teknologi kan have radikale konsekvenser for studiemiljøet og universiteternes fysiske rammer.

Dit bidrag kan være med til at sætte dagsordenen for fremtidens uddannelsesmiljøer på universiteterne og vil indgå i et større udviklingsprojekt om campusmiljøer. Hvordan kan campusområder fysisk bidrage til et optimalt forsknings- og undervisningsmiljø?

Hvad betragter du som dit fysiske studiemiljø? Hvad betyder eksempelvis arkitektur, lysindfald, gårdhaver, grupperum, internetfora, kantineforhold, børnepasningsmuligheder for dig? Hvordan forventer du, at de fysiske rammer kan bidrage til dit studieforløb og dit samspil med andre studerende, undervisere og forskere? Hvordan bidrager dit studiemiljø til konstruktiv vidensspredning?

Dit bidrag kan være guld værd. Både for Danmark, for de kommende generationer af studerende og for dig, personligt. Du kan læse mere om essaykonkurrencen på www.ubst.dk. Vi skal have dit bidrag senest d. 27. april. Der er præmier på henholdsvis 25.000 kr., 15.000 kr. og 10.000 kr. til de tre bedste bidrag.