Farvel til 13-skalaen?

08.04.2005

Kom til debatmøde og hør mere om regeringens forslag til en ny 12-skala

Efter 40 års brug er 13-skalaen blevet rusten, mener regeringen. Den kan ikke bruges internationalt, og der er sket det, som altid sker med gamle skalaer – den bruges forskelligt, og bedømmelsesniveauet er skredet opad.

Men er 12-skalaen den rigtige?

Regeringens karakterkommission foreslår i stedet en ny 12-skala med kun 7 trin, hvoraf det laveste er et negativt tal, nemlig -3. Er det den rigtige løsning?

Kom til debatmødet

Medlem af Karakterkommissionen Erik Meineche Schmidt, dekan ved Århus Universitet, vil på mødet forklare baggrunden for den nye 12-skala.

Han kommer ind på skalaens internationale anvendelighed og på forskellen mellem relative og absolutte karakterer. Og han knytter karakterdebatten sammen med debatten om de faglige kompetencebeskrivelser, som universiteterne er i fuld gang med.

Uddannelsesdekan Peder Østergaard indleder, hvorefter der vil være fri debat.

Debatmødet foregår tirsdag den 19. april kl. 15.30 i U1.

Alle undervisere og studerende er velkomne.

Den nye versus den gamle skala

Helt
Utilstræk-