Farvel til et meningsfuldt job

01.03.2005

Karen Neergaard Stubkjær forlader jobbet som Handelshøjskolens studenterpræst, og hun kan se tilbage på fire meget meningsfulde år

Karen Neergaard Stubkjær- Handelshøjskolen tog virkelig godt imod mig, siger studenterpræst Karen Neergaard Stubkjær om sin start på Handelshøjskolen for fire år siden og konstaterer, at hun faktisk har opnået rigtig meget af det, hun håbede på. Karen er ved at gøre sig klar til at sige farvel til Handelshøjskolen og det lille kontor under taget, hvor hun et par gange om ugen har taget imod studerende, der havde brug for at snakke om livets problemer.

Næste stop Haslev sogn

Pr. 1. marts står Karens kontor tomt. Jobbet som studenterpræst er skiftet ud til fordel for et nyt job som sognepræst i Haslev på Sydsjælland – en beslutning, hun ikke har taget, fordi hun var utilfreds med jobbet på Handelshøjskolen.
- Min mand man er blevet ansat som generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, hvilket jo på én gang er fantastisk spændende og meget trist. Det betyder jo, at jeg skal forlade mit job her på Handelshøjskolen for at flytte til Sjælland med familien, fortæller Karen, der dog heldigvis er meget begejstret for sit nye job.
- Jeg har været fantastisk heldig at få et job så hurtigt, og jeg ser meget frem til at blive kirkepræst igen på fuld tid.

Første præst på Handelshøjskolen

Karen var Handelshøjskolens først præst, da hun blev ansat i 2001 – noget forsinket i forhold til universitetet, der har haft studenterpræst siden 60'erne.
- Jeg var naturligvis meget spændt på, hvordan jeg ville blive modtaget. Ville de studerende nu bruge mig? Hvordan skulle jeg gøre opmærksom på min eksistens? Det viste sig slet ikke at være så svært, fortæller Karen. Jeg blev jo utroligt godt modtaget af både medarbejdere og studerende, og i løbet af de fire år er jeg kommet til at føle mig som en vigtig del af Handelshøjskolen.

Har styrket mangfoldigheden og de bløde værdier

Karens rolle på Handelshøjskolen har først og fremmest været at tilbyde hjælp til studerende, der har svært ved at takle livet. I den forbindelse har hun været meget opmærksom på at afmystificere sin rolle som præst.
- Jeg har været meget bevidst om at få fortalt, at jeg trods min titel ikke har haft til hensigt at prædike over for de studerende. Jeg har tilbudt et uforpligtende og vigtigst af alt fortroligt rum for samtale, forklarer Karen, der også har formået at sætte sit præg på Handelshøjskolens kulturelle miljø.
- Jeg blev ansat som samtalepartner for de studerende, men ville også meget gerne blande mig i det sociale liv, og det har jeg heldigvis haft rigtig gode muligheder for. Jeg har flere gange været med til at få foredragsholdere hertil – f.eks. Johannes Møllehave og Jacob Haugaard, hvor fokus har været på nogle andre værdier end f.eks. toplederforedragene, og som også har appelleret til folk udefra, fortæller Karen.
Karen Neergaard Stubkjær har således på flere måder har været med til at styrke mangfoldigheden og de bløde værdier på Handelshøjskolen.

MGE