Finansieringstalenter fra ASB blandt de bedste i verden

19.04.2006

Blandt 60 deltagende hold på verdensplan er fire studerende fra Handelshøjskolen i Århus Peter Bygholm, Jakob Tolstrup Kristensen, Daniel Patterson og Søren Stevnhoved blevet udvalgt til at deltage i finalen ved Darden School of Business ved University of Virginia i USA.

ASBDet er den anerkendte Darden School of Business og investeringsbanken Merril Lynch der i et samarbejde har tilbudt unge finansieringsstuderende at deltage i den årlige case competition. I år gik opgaven ud på at værdisætte virksomheden Hershey Chocolate. Det gjorde de fire studerende så godt, at de på onsdag drager af sted mod USA for at deltage i finalen mod fem andre hold.

I finalen, som finder sted på torsdag, skal de danske drenge blandt andet foretage forhandlinger om køb og salg af en amerikansk biotekvirksomhed. Drengene skal således forhandle som sælgere imod MBA studerende fra Darden School of Business som købere. De studerende skal i forbindelse med deres ophold på Darden School of Business også følge forelæsninger i corporate finance, forhandlingsteknik samt global ledelse. Desuden skal de møde ansatte fra investeringsbanken Merril Lynch og høre om mulighederne for at videreuddanne sig med en MBA fra Darden School of Business.

De fire studerende et i øjeblikket i fuld gang med at lægge en sidste hånd på specialet og forventer at afslutte deres cand.merc i finansiering fra Handelshøjskolen i Århus i løbet af det næste par måneder.

- Det er en kæmpe mulighed at komme til USA og prøve kræfter med den verden, vi snart er på vej ud i, siger Peter Bygholm. USA er dog ikke fremmed for de studerende, da Daniel, Søren og Peter alle har studerede et semester ved Harvard University og Jakob ved University of Florida.  Her tog de alle fag inden for Investment Banking og Corporate Finance, hvorfra de har en viden, som de kan gøre brug af i finalen. Netop Corporate Finance har deres store interesse og er noget af det, de alle ønsker at arbejde med i fremtiden.

> Læs mere om konkurrencen og Darden School of Business

Jakob Tolstrup Kristensen