HA årgang 1967 fejrede 40-års jubilæum

11.06.2007

HA årgang 1964

Nils Villemoes og hans medstuderende fra HA årgang 1967 fejrede 40-års jubilæum på Handelshøjskolen torsdag den 10. maj. I samme anledning blev alle alumner og studerende inviteret til et foredrag med Nils Villemoes, hvor de bl.a. kunne opleve, hvordan flere fra den gamle årgang 1964 kom ud i noget ganske andet, end de kom op i.

Jubilarerne blev budt velkommen tilbage af dekan Børge Obel, og minderne fra studietiden for 40 år siden blev hurtigt det største samtaleemne over frokosten blandt de 26 fremmødte alumner, hvoraf flere havde ægtefæller med.

Det vi kom op i, var ikke det, vi kom ud i

Efter frokosten holdt Nils Villemoes en jubilæumsforelæsning for både alumner, studerende og medarbejdere. Han gav et historisk tilbageblik på tiden under og efter studiet og stillede skarpt på erfaringer og betragtninger omkring teori og praksis ud fra hypotesen "dét vi kom op i, var ikke det, vi kom ud i".

Nils Villemoes fik hjælp fra tre tidligere medstuderende til at be- og afkræfte hypotesen. Kommunaldirektør Mogens Viggo Olsen, Galleriejer Anne Merete Nielsen og bestyrelsesformand Holger Bagger-Sørensen fortalte alle, hvordan de hver især havde oplevet tiden under og efter studiet, og hvordan deres veje ikke udelukkende var blevet bestemt ud fra den teoretiske baggrund, de havde tilegnet sig på Handelshøjskolen i slutningen af 1960'erne. Dekan Børge Obel blev desuden eksamineret i eksamensopgaven fra 1967, som han forsøgte at relatere til nutidens Handelshøjskole og omverden. Foredraget frembragte mange grin undervejs fra både studerende og alumner og var en øjenåbner for alle.

Se videoklip fra forelæsningen (vælg "lav" hvis du har en langsom internetforbindelse):

1 Indledning v/Nils Villemoes  (høj / lav

Dekan Børge Obel til eksamen

(høj / lav)
 3 Nils Villemoes' golfteori (høj / lav)
Kommunaldirektør
Mogens Viggo Olsens historie
Galleriejer Anne Merete
Thora Nielsens historie
Bestyrelsesformand
Holger Bagger-Sørensens historie
(høj / lav)
 7 Afrunding v/Nils Villemoes (høj / lav)

Efter forelæsningen fik jubilarerne en rundvisning på deres gamle skole, hvor lektor Poul Dreisler fortalte om Handelshøjskolens bygninger og kunst, den historiske udvikling og fremtidens projekter. Derefter var der afsat tid til et besøg i Klubben, og dagen blev afsluttet på restaurant Thors Mølle.

Gensynsdag på ASB fredag den 28. september

ASB Alumni inviterer igen i år alle andre alumner til Gensynsdag, hvor man kan mødes med dem, man tidligere har læst sammen med. Gensynsdagen bliver holdt fredag den 28. september 2007!

> Læs mere om Gensynsdagen 2007